Banja Luka

"Ljeto na Vrbasu" od 22. do 29. jula

"Ljeto na Vrbasu" od 22. do 29. jula
Foto: N.N. | "Ljeto na Vrbasu" od 22. do 29. jula

BANJALUKA - Raznovrstan i zanimljiv sportski program, obogaćen novim atraktivnim sadržajima za građane i turiste, obilježiće ovogodišnju 65. manifestaciju "Ljeto na Vrbasu", koja će trajati od 22. do 29. jula.

Kulminacija manifestacije biće 22. jula u 14 časova, kada će oko 20 skakača izvesti tradicionalnu vrbasku lastu s Gradskog mosta.

Istog dana na plaži ispod dvorane "Obilićevo" u 21 čas biće upriličeno svečano otvaranje događaja plesnom ceremonijom pod nazivom "Ples pod zvijezdama".

Irena Radojević, direktorica TOBL, kazala je da je ljetna turistička sezona u gradu uveliko počela i da se obilježava nizom manifestacija, od kojih je među centralnim i "Ljeto na Vrbasu".

"Ove godine imamo dosta inovacija i iznenađenja, a jedna od njih je i ceremonija otvaranja manifestacije. Zamišljen je 'Ples pod zvijezdama', koji ćemo realizovati u saradnji s PK 'Gemma' i drugim plesnim klubovima", dodala je Radojevićeva.

U plesnoj čaroliji pod zvijezdama moći će da učestvuju svi prisutni, a organizatori su ih zamolili da dođu u crno-bijeloj odjevnoj kombinaciji.

Plesni klub "Gemma" prvi put učestvuje u "Ljetu na Vrbasu", a predstaviće se plesnim radionicama.

Jovan Narančić iz PK "Gemma" kaže da su oni i PK "Tango natural" rado prihvatili učešće na jednoj od najdugovječnijih manifestaciji u gradu.

"Ove godine 'Gemma' proslavlja 30 godina postojanja, a cilj manifestacije je da animiramo publiku i da pokažemo kako izgleda plesati na otvorenom. U sklopu manifestacije organizovane su dvije plesne radionice", dodao je Narančić.

Zoran Stanković, samostalni stručni saradnik u TOBL, kazao je da su ove godine uvedene neke novine u manifestaciju "Ljeto na Vrbasu", kako bi bila atraktivnija za građane i turiste koji borave u gradu.

Organizatori su TOBL i Udruženje za sport i rekreaciju "L-fit", a prijatelji manifestacije su "Banjalučaka pivara" i "Triglav osiguranje".

Novi događaji

  • Bioskop na otvorenom - tvrđava Kastel - 24. jula od 21 do 22.30.
  •  Zip-lajn spuštanje iznad rijeke Vrbas - obala Vrbasa kod Gradskog mosta - od 22. do 29. jula od 17 do 20 časova.

Trka dajak-čamaca

Zbog radova na gradskoj plaži kod Zelenog mosta sva sportska dešavanja biće premještena u vodeni park "Aquana", osim trke dajak-čamaca.

Kraj manifestacije rezervisan je za aktivnost zbog koje je "Ljeto na Vrbasu" davne 1953. godine i počelo, a to je tradicionalna trka dajak-čamaca.

"Trka će biti održana na plaži Abacija 29. jula s početkom u 17 časova, ali još ne znamo trasu kretanja čamaca jer se trenutno izvode radovi kod Zelenog mosta", kazao je Zoran Stanković, samostalni stručni saradnik u TOBL.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije