Banja Luka

Mališani vrtića "Zmaj Jova Jovanović": Svako dijete ima pravo na život i igru

Mališani vrtića "Zmaj Jova Jovanović": Svako dijete ima pravo na život i igru
Foto: Grad Banjaluka | Mališani vrtića "Zmaj Jova Jovanović": Svako dijete ima pravo na život i igru

Povodom obilježavanja "Nedjelje djeteta" u Gradskoj upravi upriličen je prijem za mališane iz vrtića "Zmaj Jova Jovanović".

Sa mališanima je o poslovima koje  svakodnevno obavljaju gradonačelnik i Gradska uprava, razgovarala savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo, koja im je pojasnila da su mnoga dječija prava ujedno obaveza Grada.

"Svako dijete ima pravo da se igra, a vaš Grad ima obavezu da izgradi igralište. Svako dijete ima pravo na vrtić, a naša je obaveza da obezbijedimo da vam u vrtiću bude lijepo", poručila  je Šukalova.

Ona je naglasila da je izuzetno važno da djeca u najranijem uzrastu uče o svojim pravima.

Tokom posjete, mališani su rekli da svako dijete ima pravo na život, na igru, zdravstvenu zaštitu, prvo na školu, ali i pravo da pogriješe.

Isto tako, kazali su da imaju i obaveze, da nakon igranja pospreme svoje igračke, da imaju obavezu da slušaju roditelje i vaspitače, te obavezu da uče.

Svečani defile na ulicama Banjaluke

U okviru "Nedjelje djeteta" takođe je organizovan svečani defile kroz centar grada.

Mališani banjalučkih predškolskih ustanova, koji su bili obučeni u kostime svojih omiljenih superjunaka bili su dio karnevalske povorke, koja se kretala od Trga Krajine do Narodnog pozorišta Republike Srpske i nazad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije