Banja Luka

Pratite nas na Google news

Maturanti Poljoprivredne škole i SC Gaudeamus zablistali u centru Banjaluke

Maturanti Poljoprivredne škole i SC Gaudeamus zablistali u centru Banjaluke
Foto: Jelena Đurđević | Maturanti Poljoprivredne škole i SC Gaudamus zablistali u centru Banjaluke
Biljana Popović

BANJALUKA - S velikom dozom uzbuđenja maturanti Poljoprivredne škole i Srednjoškolskog centra Gaudeamus večeras su uz osmjehe na licima počeli da se okupljaju u parku Petar Kočić kako bi otpočeli sa proslavom maturske večeri.

Nezaobilazni trubači i zvuci trube  dodatno uveseljavaju maturante ali i njihove roditelje i rodbinu koji su u velikom broju došli da podrže ovaj značajan dan za svakog maturanta.

Vanja Lazić maturantica Poljoprivredne škole kazala je da joj pomalo teško pada što je došao ovaj dan, četiri godine djelila sam sa školske klupe s drugarima od kojih se na neki način večeras po prvi put opraštam.

“Drago mi je što ću večeras sa svima njima biti, ali pomalo mi teško pada kada ću se od njih morati oprostit”, rekla je Lazićeva 

Nakon parka i defilea maturanti proslavu nastavljaju u hotelu Bosna. Sutra proslavu mature imaju maturanti Građevinske škole.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije