Banja Luka

Maturanti Tehničke škole se uz pjesmu opraštaju od školskih dana (FOTO)

Maturanti Tehničke škole se uz pjesmu opraštaju od školskih dana (FOTO)
Foto: Velibor Tripić | Maturanti Tehničke škole se uz pjesmu opraštaju od školskih dana (FOTO)

BANJALUKA - Ovih dana ulice Banjaluke sijaju posebnim sjajem, jer su ispunjene maturnatima koji se opraštaju od školskih dana, a tako je bilo i večeras kada su punim sjajem zasijali mnogobrojni maturnati Tehničke škole u Banjaluci.

Okupljanje su zajedno sa svojim najmilijim uz dobro poznati zvuk trube započeli u dvorištu škole, te su nakon toga svečanim defileom kroz centar grada stigli do mjesta proslave, odnosno hotela "Bosna".

Maturanti su složni u tome, da će iz školskih klupa ponijeti mnogo uspomena i anegdota i da je srednja škola jedno prelijepo iskustvo, gdje su mnogo toga naučili, ali i stekli one prave prijatelje.

Vanja Petrušić, maturnat Tehničke škole ističe da školovanje završava nakon tri godine, ali kako kaže uvijek postoji mogućnost za nastavak.

"Bilo je lijepo znanje sticati baš u ovoj školi, stekao sam mnogo novih prijatelja. S obzirom da sam završio trogodišnju školu, možda upišem i četvrti razred, ali razmisliću još", kazao je Petrušić.

Marko Bernedika takođe je jedan od maturanata večeras, a kako ističe školovanja mu je dosta.

"Dosta je bilo šklovanja sada je pravo vrijeme da počnem da radim, još uvijek nisam siguran da li ostajem ovdje ili idem negdje vani", kazao je Berendika.

Vladimir Kuvalja, direktor Tehničke škole u Banjaluci, maturantima je pozelio sreću, poručivši da su svi ponos Banjaluke i Republike Srpske.

"Svi vi ste ponos Srpske iz kojih god gradova dolazite. Znamo da ste bili malo nevaljali i bježali sa časova, ali svi ste zaslužili da vas večeras ispratimo kako dolikuje”, rekao je Kuvalja.

Sutra će u Banjaluci biti održana proslava za maturante tri banjalučke srednje škole, a riječ je o Srednjoškolskom  centru "Gaudeamus", Građevinskoj  školi i Politehničkoj  školi koji okupljanje počinju u 19 časova, a nakon okupljanja održaće se proslava u hotelu "Bosna".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije