Banja Luka

Međunarodna konferencija turizma i investicija u maju u Banjaluci

Međunarodna konferencija turizma i investicija u maju u Banjaluci
Foto: N.N. | Međunarodna konferencija turizma i investicija u maju u Banjaluci

BANJALUKA - Međunarodna konferencija turizma i investicija "Banjaluka 2018", čiji je cilj poboljšanje turizma, dovođenje novih investitora koji su zainteresovani za ulaganje u izgradnju smještajnih kapaciteta u gradu, biće održana 10. i 11. maja u Banskom dvoru.

Irena Radojević, direktor Turističke organizacije grada Banjaluka, rekla je da već imaju veliki broj prijavljenih učesnika i predavača.

"Biće održane diskusije koje će pokazati zašto ulagati u smještajne kapacitete Banjaluke i brendiranje grada. U gradu je postao prepoznatljiv manifestacioni i avanturistički turizam, koji je sve popularniji", istakla je Radojevićeva.

Dodala je da će u okviru konferencije imati "Show room", gdje će biti promovisani ovi segmenti turizma, kao i gastro kutak sa bogatom ponudom tradicionalnih jela i domaćih proizvoda.

Natalija Trivić, načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku grada Banjaluka, naglasila je da će konferencija biti usmjerena na promociju turističke ponude grada i teme koje se odnose na brendiranje gradova kao turističkih destinacija.

"U Banjaluku dovodimo Dejvida Boneta, predstavnika svjetskog tur operatora 'Tomas Kuk', koji će održati predavanje kako brendirati gradove kao turističku destinaciju", objasnila je Trivićeva.

Dodala je da će biti prezentovane ponude adrenalinskog turizma te manifestacije i festivali koji se održavaju u gradu.

Jutjuberi

"Balkan Tube Fest powered by Fanta", kako je najavljeno, biće održan za vikend u Sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci, na kojem će učestvovati više od 80 najvećih zvijezda regionalne YouTube scene.

Najpopularniji jutjuberi, među kojima su i Baka Prase, Vanimy, Lea Stanković, Andrija Jo, družiće se sa fanovima, igrati se, odgovarati na pitanja i govoriti o važnim temama za život mladih u regionu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije