Banja Luka

Mijić: 1,2 miliona KM je pomoć građanima, a ne prevoznicima

Mijić: 1,2 miliona KM je pomoć građanima, a ne prevoznicima
Foto: Dražan Pozderović/Arhiva | Mijić: 1,2 miliona KM je pomoć građanima, a ne prevoznicima

BANJALUKA - Ovih 1,2 miliona KM koji su usvojeni na vanrednoj sjednici Skupštine grada Banjaluka je iznos koji će pomoći građanima, a ne prevoznicima, rekao je za "Nezavisne" Dejan Mijić, direktor "Autoprevoza".

Prema njegovim riječima, drago mu je što su Skupština grada i Gradska uprava prepoznale da je prevoznicima potrebna pomoć, ali razočaravajuće je da od te pomoći neće biti ništa i da cjenovnik nije bio na današnjem dnevnom redu.

"Jedino što je dobro u ovome je najava gradonačelnika Stanivukovića da će se vratiti na razgovore sa nama kako bismo rješili naše probleme", kazao je Mijić.

Na pitanje da li će doći do poskupljenja karata u javnom gradskom prevozu, Mijić je odgovorio da prevoznici ne mogu povećati cijene karata bez odobrenja Gradske uprave.

"Svi prevoznici su poskupjeli tamo gdje je bilo slobodno formiranje cijena. Grad se trenutno suočava sa situacijom da ovaj naš gubitak mora da nadoknadi, sada da li kroz dogovor ili sudski proces, vidjećemo. I većina i manjina je shvatila da mi imamo 

ogromne gubitke koje trpimo i da je potrebno da se izvrši određena subvencija i poskupljenje. Ipak, njihovo opredjeljenje je da to ne plate građani nego da se finansira iz budžeta. Mi to pozdravljamo, ali još jednom apelujemo na hitnost i alarmantnost situacije", naveo je Mijić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije