Banja Luka

Milion KM za izgradnju centralne saobraćajnice kroz Šargovac

Milion KM za izgradnju centralne saobraćajnice kroz Šargovac
Foto: Srna | Milion KM za izgradnju centralne saobraćajnice kroz Šargovac

BANJALUKA - Izgradnjom moderne saobraćajnice u Šargovačkoj ulici dužine oko jedan kilometar danas je počelo rješavanje dugogodišnjih problema mještana naselja Šargovac.

Glavna ulica dužine oko 2,5 kilometara kroz ovo naselje s velikim brojem stanovnika je dotrajala, uska i frekventna, zbog čega su pješaci, a posebno učenici u saobraćaju uvijek bili ugroženi.

Ljiljana Ćosić, mještanka Šargovca, kaže da u tom naselju živi više hiljada stanovnika.

"Bilo je neophodno da se ulica proširi da bi svi učesnici u saobraćaju, a naročito đaci, koji idu u Osnovnu školu 'Đura Jakšić', bili bezbjedni", rekla je Ćosićeva.

Gradonačelnik Igor Radojičić kazao je da su pripremne radnje za ovaj projekat urađene tokom zime.

"Ovaj projekat je vrijedan oko milion KM, a radiće se na kompletnoj rekonstrukciji Šargovačke ulice u dužini oko jedan kilometar", istakao je Radojičić.

Dodao je da radovi podrazumijevaju izgradnju moderne saobraćajnice širine šest metara s obostranim trotoarima, javnom rasvjetom, kompletnom oborinskom i fekalnom kanalizacijom i dva autobuska stajališta.

"Ovo je jedno od nekoliko gradskih i prigradskih naselja u kojima su se ljudi godinama doseljavali i gradili kuće ispred infrastrukture, zbog čega je potreba za komunalnom infrastrukturom u velikoj mjeri izražena", rekao je Radojičić.

Na inicijativu Gradskog odbora Socijalističke partije, tražena je podrška od Vlade RS za finansiranje ovog projekta.

Goran Selak, predsjednik Gradskog odbora SP-a, kazao je da su ovim započeti veliki radovi kako za mještane naselja Šargovca, tako i za grad.

"Imamo razloga da svi budemo zadovoljni, ovdje je najveći problem bio ugroženost učesnika u saobraćaju, prvenstveno učenika, koji na putu do škole nisu imali trotoar", rekao je Selak.

Rajko Radaković, predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice, kazao je da u naselju živi oko 7.500 stanovnika.

Rok za izvođenje radova je šest mjeseci, a izvođač je preduzeće "Građenje Đurić". Sredstva za izvođenje projekta obezbijedila je Vlada RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije