Banja Luka

Na praksi u Gradskoj upravi 35 studenata

Na praksi u Gradskoj upravi 35 studenata
Foto: N.N. | Na praksi u Gradskoj upravi 35 studenata

​Studenti završnih godina sa 10 fakulteta Univerziteta u Banjaluci, njih 35, imaće priliku da studentsku praksu odrade u Gradskoj upravi i gradskim preduzećima i ustanovama, predviđeno je sporazumom o obavljanju studentske prakse, koji je danas potpisan u Rektoratu.

U ime grada sporazum je potpisao gradonačelnik Igor Radojičić, koji je naglasio da je ovo nastavak saradnje s Univerzitetom u Banjaluci.

"Omogućićemo studentsku praksu za različite profile studenata, s ciljem sticanja praktičnih znanja", rekao je Radojičić.

Dodao je da osim obavljanja studentske prakse grad Banjaluka i Univerzitet u Banjaluci sarađuju u mnogim oblastima i da su ranije dogovorili da podrže održavanje dana studenata u aprilu u okviru Dana grada, pod pretpostavkom da će se epidemiološka situacija normalizovati.

"Grad svake godine podržava studente i đake kroz dodjelu stipendije i za te namjene izdvajamo oko 1,5 miliona KM. Radimo i na infrastrukturi, pa je tako u kampusu postavljeno oko kilometar nove LED rasvjete, a pred nama je i renoviranje sportskih igrališta u krugu kampusa", rekao je Radojičić.

Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjaluci, izjavio je da će studenti, treću godinu uzastopno, imati priliku da stiču praktična znanja u Gradskoj upravi.

"Iz godine u godinu broj studenata na praksi je sve veći, a ove godine je uključen i najveći broj fakulteta. Na ovaj način realizujemo jedan od naših prioriteta, a to je podizanje nivoa kvaliteta praktične nastave. Samim tim, naši studenti stiču dodatne kompetencije koje će ih preporučiti na tržištu rada", rekao je Gajanin.

Proces izbora studenata i javni poziv sprovešće Univerzitet, a za studentsku praksu mogu konkurisati studenti Ekonomskog fakulteta, zatim Pravnog, Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog, Tehnološkog, Poljoprivrednog, kao i Filozofskog, Medicinskog, Fakulteta političkih nauka te ETF-a i  PMF-a.

Studenti će praksu obavljati u organizacionim jedinicama Gradske uprave, te u Domu zdravlja, Gradskoj razvojnoj agenciji i Centru za razvoj poljoprivrede i sela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije