Banja Luka

Na radost mališana u Banjaluci počinje "Snješkovo"

Na radost mališana u Banjaluci počinje "Snješkovo"
Foto: N.N. | Na radost mališana počinje "Snješkovo"

BANJALUKA - Decembarska manifestacija "Snješkovo" u organizaciji Dječijeg pozorišta RS počinje sutra izvođenjem predstave "Maša i Medo" u 17.30 u prostorijama Dječijeg pozorišta u Banjaluci.

Zbog delikatne epidemiološke situacije ovogodišnje "Snješkovo" je osmišljeno kao vizuelno-scenografski ugođaj ispred glavnog ulaza u pozorište. Dva velika bijela polarna medvjeda, postavljena na ljuljaške u šumi od jelki, su likovi i junaci koji će dočekivati mališane na ulazu u pozorište, a dva živa Snješka Bijelića će im poželjeti dobrodošlicu.

I u samom pozorištu izgrađena je vizuelna bajka od svjetlosti i ukrasa, koja će doprinijeti atmosferi božićnih i novogodišnjih praznika.

Kako nije moguće organizovati radionice slikanja, čitanja bajki, pripremu slatkiša, škole plesa i ostale sadržaje koji su oduševljavali djecu ranijih godina, program ovogodišnjeg "Snješkova" su redovne predstave sa repertoara Dječijeg pozorišta RS, koje će se igrati četvrtkom, petkom i subotom u 18, odnosno nedjeljom u 11 časova.

Ono što će svakako sačuvati duh ranijih manifestacija u "Snješkovu" je njegov glavni junak - Snješko Bijelić, koji će poslije svake predstave djeci davati poklone.

"Odluka da se uprkos teškim okolnostima izazvanim pandemijom virusa korona ipak izgradi snježni grad motivisana je namjerom da nacionalni teatar ne iznevjeri mališane i njihove roditelje u mjesecu dječjih radosti. Darivanje, kao plemeniti ljudski čin, je ono što mora biti snaga i vjera da smo zajedno i u ovim teškim vremenima", poručuju iz DP RS.

Zahvaljujući pokroviteljstvu predsjednice Republike Srpske i Vlade Republike Srpske djeci će biti priređena i poklon-knjiga "Medna kaša grofice Berte" Aleksandra Dime, u prevodu Ranka Risojevića. Partner "Snješkova" je MF banka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije