Banja Luka

Novi put u Česmi do kraja avgusta

Novi put u Česmi do kraja avgusta
Foto: N.N. | Novi put u Česmi do kraja avgusta

BANJALUKA - Rekonstrukcija više od 800 metara Ulice Petra Velikog, centralne saobraćajnice u naselju Česma, trebalo bi da bude završena do kraja avgusta, rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Dodali su da su radovi intenzivirani posljednjih dana i da su ušli u završnu fazu.

Trenutno se radi na ugradnji tampona te postavljanju ivičnjaka, niskonaponske kanalizacije i javne rasvjete.

Već su završeni radovi na oborinskoj kanalizaciji, širokom otkopu i izradi nasipa, a svi korisnici vodovoda su prepriključeni na novi vodovod, tako da u Odjeljenju očekuju da će radovi biti ubrzani i završeni na vrijeme.

"S obzirom na činjenicu da se gradi saobraćajnica u punom profilu i to u naselju koje je gusto naseljeno, bilo je velikih teškoća da se izvedu radovi na oborinskoj kanalizaciji, a da se saobraćaj istovremeno bezbjedno i neometano odvija", rekli su u Odjeljenju.

Dodali su da je, osim saobraćaja, izvođača usporavalo i mnoštvo podzemnih instalacija, kao što su vodovod i telekomunikacije, koje je bilo potrebno izmjestiti i prepriključiti postojeće korisnike.

Osim kolovoza, biće izgrađeni i obostrani trotoari, oborinska i niskonaponska kanalizacija, javna rasvjeta, kao i nova autobuska stajališta.

Rekonstrukcija Ulice Petra Velikog u naselju Česma od novog mosta preko rijeke Vrbanje do pravoslavne crkve počela je sredinom marta, a trebalo je da bude završena za 60 radnih dana. Međutim, radovi su morali biti prologirani jer su neke kuće oko saobraćajnice napravljene nakon izrade projektne dokumentacije, što je stvorilo probleme u vezi s nivelacijom puta do nekih objekata.

Vrijednost investicije je 750.000 KM, a radove izvodi preduzeće "Kozaraputevi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije