Banja Luka

Novi put u Česmi do kraja avgusta

Novi put u Česmi do kraja avgusta
Foto: N.N. | Novi put u Česmi do kraja avgusta
Biljana Popović

BANJALUKA - Rekonstrukcija više od 800 metara Ulice Petra Velikog, centralne saobraćajnice u naselju Česma, trebalo bi da bude završena do kraja avgusta, rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Dodali su da su radovi intenzivirani posljednjih dana i da su ušli u završnu fazu.

Trenutno se radi na ugradnji tampona te postavljanju ivičnjaka, niskonaponske kanalizacije i javne rasvjete.

Već su završeni radovi na oborinskoj kanalizaciji, širokom otkopu i izradi nasipa, a svi korisnici vodovoda su prepriključeni na novi vodovod, tako da u Odjeljenju očekuju da će radovi biti ubrzani i završeni na vrijeme.

"S obzirom na činjenicu da se gradi saobraćajnica u punom profilu i to u naselju koje je gusto naseljeno, bilo je velikih teškoća da se izvedu radovi na oborinskoj kanalizaciji, a da se saobraćaj istovremeno bezbjedno i neometano odvija", rekli su u Odjeljenju.

Dodali su da je, osim saobraćaja, izvođača usporavalo i mnoštvo podzemnih instalacija, kao što su vodovod i telekomunikacije, koje je bilo potrebno izmjestiti i prepriključiti postojeće korisnike.

Osim kolovoza, biće izgrađeni i obostrani trotoari, oborinska i niskonaponska kanalizacija, javna rasvjeta, kao i nova autobuska stajališta.

Rekonstrukcija Ulice Petra Velikog u naselju Česma od novog mosta preko rijeke Vrbanje do pravoslavne crkve počela je sredinom marta, a trebalo je da bude završena za 60 radnih dana. Međutim, radovi su morali biti prologirani jer su neke kuće oko saobraćajnice napravljene nakon izrade projektne dokumentacije, što je stvorilo probleme u vezi s nivelacijom puta do nekih objekata.

Vrijednost investicije je 750.000 KM, a radove izvodi preduzeće "Kozaraputevi".

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Najčitanije