Banja Luka

Okićen s 15 zlatnih medalja

Okićen s 15 zlatnih medalja
Okićen s 15 zlatnih medalja

Sergej Malić Čorni (13), koji se već tri i po godine bavi gimnastikom, a od decembra 2012. trenira i strit vorkaut, zahtjevne akrobacije koje se izvode na spravama na otvorenom, okićen je medaljama.

Do sada je učestvovao na mnogim takmičenjima gimnastičara u Banjaluci, Sarajevu, Trebinju i Mostaru, na kojima je osvojio 15 zlatnih medalja i dvije srebrne, a takođe je i član strit vorkaut grupe "Bar Legion", koja je trenutno krovno tijelo za BiH i ima priznanje od Svjetske federacije.

Za bavljenje gimnastikom, priča Sergej, ga je motivisao djed, koji je bio gimnastičar, a ljubav prema strit vorkautu se rodila iz sličnosti ova dva sporta. Prema njegovim riječima, strit vorkaut ima dosta gimnastičkih elemenata pa ga je  zbog toga privukao. Iako ovakvi sportovi zahtijevaju mnogo volje, upornosti i vremena, objašnjava on, vrlo su atraktivni, a neprocjenjiv je i osjećaj kada uspije da savlada neke teške vježbe.

"Jedna od prednosti ovih sportova je što mogu biti trenirani na otvorenom, gdje god ima uslova za to. Ponekad je potrebna samo neka šipka od koje mogu improvizovati vratilo da uradim vježbu ili okret", kazao je ovaj đak OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" i dodao da svoje vršnjake često ostavlja u čudu time što radi, ali im se istovremeno i sviđa te ga podržavaju.

Do sada nije imao težih povreda, iako se radi o srednje rizičnim sportovima. Želi da završi DIF kako bi mogao jednog dana da otvori školu sporta i kako bi mlađima od sebe mogao da prenosi znanje i motivaciju.

Nataša Malić Čorna, Sergejova majka, kazala je da ga ona i suprug nisu sputavali u bavljenju ovim sportovima zbog velike želje i predanosti treniranju.

"U početku nas je bio strah, a poslije smo se navikli, jer svaki sport nosi neki rizik", navodi ona, dodajući da će ga i u budućnosti podržavati kao i do sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije