Banja Luka

Osnivaju timove za pomoć penzionerima

Osnivaju timove za pomoć penzionerima
Foto: Velibor Tripić | Osnivaju timove za pomoć penzionerima

BANJALUKA - Gradski odbor Sindikata penzionera planira ove godine formirati razne timove mlađih penzionera aktivista koji bi svojim starijim kolegama pomagali u svakodnevnom životu, te aktivirati mlađe pripadnike ove populacije za vrijeme sezonskih poslova.

Pomoć bi se odnosila na brigu o starijim i nemoćnim penzionerima o kojima nema ko da  brine i na pružanje sitnih kućanskih poslova.

"Cilj nam je da budemo na usluzi penzionerima. Sada radimo na formiranju timova koji će posjećivati stare i nemoćne penzionere u udaljenim područjima", kazao je Milan Krajinović, predsjednik Gradskog odbora Sindikata penzionera.

Pojasnio je da će ovi timovi pomagati penzionerima tako što će se brinuti o njima, cijepati im drva, popravljati kućne aparate i uraditi za njih slične poslove.

Gradski odbor Sindikata penzionera osnovan je prije dvije godine, a njihove prostorije nalaze se u Vidovdanskoj ulici na broju 37.

Krajinović je pojasnio da su registrovani kao Sindikat penzionera i nezaposlenih lica.

"Želimo da uključimo ove ljude da rade, te da ih uključimo i u sezonske poslove branja voće i povrća kako bismo im pomogli", rekao je Krajinović, koji je i zamjenik predsjednika Sindikata penzionera RS.

Dodao je da imaju dosta planova i programa, te da žele da na republičkom nivou budu partner Vladi RS, kako bi mogli i pregovarati o povećanju penzija.

Jedan od njihovih osnovnih ciljeva je da njihov telefon 051/963-171 mogu da pozovu svi koji su sami u kući i nemaju nikoga da im pomogne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije