Banja Luka

"Pauk" sve više odnosi vozila u Banjaluci

"Pauk" sve više odnosi vozila u Banjaluci
Foto: N.N. | "Pauk" sve više odnosi vozila u Banjaluci

BANJALUKA - Od početka ove godine sve je više posla za vozila "Pauk" službe, jer su za prvih osam mjeseci ove godine u Banjaluci imali više od 1.900 intervencija podizanja automobila i više od 500 započetih dizanja, što je povećano u odnosu na isti period prošle godine.

"'Pauk' služba je za prvih osam mjeseci ove godine imala ukupno 1.923 intervencije podizanja automobila", kazali su za "Nezavisne novine" iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Kako dodaju, broj intervencija je veći nego u istom periodu prethodne godine kada ih je bilo 1.749.

"Od početka ove godine zabilježeno je ukupno 534 započetih dizanja automobila, dok je prošle godine u istom periodu bilo 392", istakli su iz ovog odjeljenja.

Što se tiče lokaliteta gdje je najučestalije dizanje, iz Odjeljenja za komunalne poslove su istakli da intervencije imaju po čitavoj teritoriji grada, kako u gradskim, tako i u prigradskim naseljima.

"Svi pozivi koji su upućeni prema 'Pauk' službi se evidentiraju, te se odmah izlazi na teren", ističu oni.

Na pitanje šta građanin da radi kada primijeti da mu je automobil odnijelo vozilo 'Pauk' službe, kazali su da je potrebno da dođe u prostorije 'Pauk' službe, koja se nalazi u Bitoljskoj ulici.

"Po dolasku u prostorije lice je dužno da izvrši uplatu za naknadu prevoza vozila koja najčešće iznosi 60 KM, a to zavisi i od kilometraže", objasnili su.

Nakon toga, kako kažu, lice može da preuzme svoje vozilo, a prekršajni nalog za nepropisno parkiranje će mu naknadno biti dostavljen na kućnu adresu.

"Nije došlo do povećanja cijena koje se odnose na premještanje vozila u odnosu na prošli period", ističu iz nadležnog odjeljenja.

Kako dodaju, započeto dizanje vozila iznosi 30 KM, a dizanje s prevozom do dva kilometara iznosi 40 KM, dok za prevoz vozila od dva do deset kilometara potrebno je platiti 60 KM, a za više od deset kilometara je potrebno izdvojiti 90 KM.

"Prekršajni nalog se plaća Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, a on iznosi 40 KM", kažu iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Kako je kazala Jovana M., mještanka naselja Obilićevo, ispred njene zgrade često parkiraju nesavjesni vozači, a to je poseban problem jer joj blokiraju izlaz iz garaže.

"Bez obzira na znak koji ukazuje na zabranjeno parkiranje, vozači često parkiraju ispred naših garažnih vrata i blokiraju nam izlaz, zbog toga sam u više navrata bila primorana da zovem 'Pauk' službu", kazala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije