Banja Luka

Pješačka zona ispred Palate predsjednika i Banskog dvora u novom ruhu

Pješačka zona ispred Palate predsjednika i Banskog dvora u novom ruhu
Foto: N.N. | Pješačka zona ispred Palate predsjednika i Banskog dvora u novom ruhu

BANJALUKA - Druga faza obnove pješačke zone u centru grada biće nastavljena sljedeće godine, odmah po okončanju tekuće obnove Banskog dvora.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, kazao je da će radovi druge faze obnove centralne pješačke zone obuhvatati prostor ispred Palate predsjednika i Banskog dvora do prvih ugostiteljskih objekata u Ulici bana Milosavljevića

"Popularni 'parkić' je rekonstruisan i odlično prihvaćen od strane građana. Nastavljamo radove druge faze obnove centralne pješačke zone", kazao je Sandić.

Objasnio je da je plan da ova zona, površine 2.900 metara kvadratnih, u potpunosti bude rekonstruisana kako bi od nje bilo napravljeno moderno šetalište.

Dodao je da će prostor ispred Banskog dvora i Palate predsjednika biti popločan granitnim pločama, uz izgradnju nove rasvjete, oborinske kanalizacije i instalacija, sa naglaskom na povećanje površina za sjedenje u odnosu na sadašnje stanje. Postojeći drvored biće zadržan i dijelom obnovljen.

Aktivnosti na uređenju pješačke zone u užem centru grada, kako objašnjava Sandić, biće nastavljene i u 2020. godini, za kada je planirana rekonstrukcija na potezu od Palate predsjednika do Narodnog pozorišta RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije