Banja Luka

Počela sanacija glavne saobraćajnice u Banjaluci

Počela sanacija glavne saobraćajnice u Banjaluci
Foto: N.N. | Počela sanacija glavne saobraćajnice

BANJALUKA - Sanacija dijela centralne gradske saobraćajnice od hotela "Palas" do zgrade "Ekvator" počela je u petak u okviru radova investicionog održavanja.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, kazao je da se radovi izvode u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na potezu od Bulevara cara Dušana do ukrštanja s Ulicom Marije Bursać, u dužini od 125 metara.

"U sklopu ovih radova biće zamijenjen habajući asfaltni sloj, sanirani oštećeni ivičnjaci i urađena nivelacija postojećih šahtova", rekao je on.

Dodao je da je vrijednost radova oko 35.000 KM, a da sanaciju ovog dijela glavne saobraćajnice vrši "MG Mind" Mrkonjić Grad.

Dok traju radovi saobraćaj će se ovom dionicom odvijati bez prekida, jer će oni zauzeti najviše jednu saobraćajnu traku.

"Radovi se izvode u okviru investicionog održavanja, gdje imamo niz drugih saobraćajnica, a između ostalih trenutno se izvode radovi u Ulici Mlađe Ćusića u Drakuliću", rekao je Sandić.

Nakon završetka radova u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, planirano je da se presvuče kompletna Ulica Ivana Franje Jukića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije