Banja Luka

Podizanje svijesti o zdravlju mozga

Podizanje svijesti o zdravlju mozga
Foto: Pixabay | Podizanje svijesti o zdravlju mozga

BANJALUKA, NOVI SAD - Sedmica mozga je globalna kampanja Fondacije "Dana" koja se svake godine obilježava u trećoj sedmici marta, a za cilj ima podizanje svijesti o zdravlju mozga i popularizacija nauke o mozgu.

Naime,  laboratorija za eksperimentalnu psihologiju LEP-BL, Filozofskog fakulteta u Banjaluci u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i Metacognis Institutom iz Novog Sada organizuje niz aktivnosti povodom obilježavanja ove kampanje koje će trajati od ponedeljka do petka.

"Sedmica mozga će početi predavanjem Petrović Nikole, doktoranda Fakulteta Tehničkih nauka iz Novog Sada i istraživača Metacognis Instituta na temu „Značaj inženjerstva u psihologiji – kako precizno i tačno izmjeriti psihofiziološke parametre?“. Tokom predavanja će posebna pažnja biti posvećena mjerenju moždane aktivnosti i primjeni u oblasti kognitivnih neuronauka", navode organizatori.

Kako dodaju, važna tema o kojoj će se razgovarati u toku ove manifestacije je i način na koji reagujemo na stres.

"Profesorica Aleksandra Hadžić će održati predavanje o načinu na koji naš mozak reaguje u stresnim situacijama i koliko ja dobra roditeljska njega značajan psihološki temelj kasnijeg mentalnog zdravlja", navode oni.

Sve aktivnosti koje se budu održavale na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci i Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu biće moguće pratiti i u online formatu preko linkova (https://meet.google.com/fau-wesb-gqj).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije