Banja Luka

Pogledajte koje manifestacije se očekuju u gradu na Vrbasu

Pogledajte koje manifestacije se očekuju u gradu na Vrbasu
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Pogledajte koje manifestacije se očekuju u gradu na Vrbasu

Grad Banjaluka u ovoj godini finansijski će podržati 40 različitih dešavanja u namjeri da se obogate sadržaji za posjetioce grada na Vrbasu.

Manifestacije su odabrane putem javnog poziva i uvrštene u Kalendar turističkih manifestacija. Biće sufinansirane i organizaciono podržane od strane Grada, s obzirom na to da promovišu širok spektar turističkih aktivnosti.

Kako su kazali iz Odjeljenje za privredu i lokalni ekonomski razvoj ukupna direktna novčana podrška iznosi 400.000 KM, dok će organizatori događaja biti podržani i ustupanjem prostora Grada potrebnih za održavanje pojedinih manifestacija (u ukupnoj novčanoj protivrijednosti od preko 215.000 KM).

Planirane manifestacije odnose se na zanimljive sadržaje i festivale, poput nedavno održanog Banjalučkog karnevala i Festivala uličnih zabavljača „TrotoArt“, koji i ove godine donosi bogat i zanimljiv sadržaj.

Svoje mjesto u kalendaru za 2024. godinu, našli su i tradicionalno „Ljeto na Vrbasu“, te festivali posvećeni banjalučkom ćevapu, moto festivali, „Banja Luka fest“, „Noć tvrđava“, "Viteški gfestival Kastrum 2024“, "Kozara etno“, "Freš vejv“, "Kasperijada“, ulične trke, dajk trke, te mnogi drugi.

Kompletan kalendar pogledajte OVDJE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije