Banja Luka

Pokloni za mališane u vrtiću "Marija Mažar"

Pokloni za mališane u vrtiću "Marija Mažar"
Foto: Vladimir Stojaković | Pokloni za mališane u vrtiću "Marija Mažar"

BANJALUKA - Predstavnici njemačke kompanije "Muehlbauer" danas su posjetili vrtić "Marija Mažar" i povodom praznika djeci sa poteškoćama u razvoju i iz socijalno ugroženih porodica uručili prigodne poklone.

Za 16 mališana koji idu u ovaj vrtić, a koji dolaze iz matrijalno ugroženih porodica ova kompanija dodijelila je paketiće i bonove u vrijednosti od 50 KM, dok je za šestero djece sa posebnim potrebama pored paketića poklonila i bonove u vrijednosti od 100 KM.

"Želja nam je bila da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna. Fondacija 'Muehlbauer' osnovana je sa ciljem da pomaže socijalno ugroženim kategorijama i da im pošalje poruku da nisu sami", kazao je Vedran Francuz, menadžer marketinga i prodaje kompanije "Muehlbauer" za BiH.

Dok su čekali poklone, djeca su sa svojim roditeljima uživala u prigodnom programu pripremljenom za njih.

"Ovo što radimo sa kompanijom 'Muehlbauer' je neki način neformalne podrške za ovu djecu, a realizuju se  u razgovoru sa društveno odgovornim kompanijama, s ciljem da i oni jedan dio  svojih osnovnih prihoda usmjere na ovakve kategorije stanovništva", rekao je Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Dodao je da bi u naredna dva mjeseca trebalo da realizuju jedan mnogo veći projekat.

Jelena Kurtinović, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kazala je da je mnogo djece iz socijalno ugrožene kategorije koja su integrisana u cjelodnevni program Centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije