Banja Luka

Prevoznici: Može sastanak o problemima, ali samo sa Stanivukovićem

Prevoznici: Može sastanak o problemima, ali samo sa Stanivukovićem
Foto: Velibor Tripić | Prevoznici: Može sastanak o problemima, ali samo sa Stanivukovićem

BANJALUKA – Prevoznici javnog gradskog i prigradskog putnika u Banjaluci tvrde da su se nagomilali njihovi problemi, zbog čega su tražili sastanak sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem, nakon čega su danas pozvani na sastanak, ali se nisu odazvali, jer na njemu ne bi bio Stanivuković.

Naime, oni su od zatražili su od gradonačelnika hitan sastanak u cilju rješavanja, kako oni navode nagomilanih problema i iznalaženja rješenja o daljem funkcionisanju gradskog i prigradskog saobraćaja u gradu.

Prevoznici ističu, da su usmenim putem objavješteni da će sastanak biti danas, ali su jutros obavješteni da istom neće prisustvovati gradonačelnik.

"S obzirom na to da nagomilani problemi koji su u toku, koje smo naveli u Zahtjevu i Urgentnosti, prevazilaze mogućnosti nadležnog Odjeljenja za saobraćaj i puteve da ih riješi, te da su prisustvo i odluke gradonačelnika neophodni za iznalaženje rješenja obavještavamo Vas da ćemo sačekati vrijeme kada će gradonačelnik moći prisustvovati istom", navodi se u odgovoru u kojem su prevoznici odgovorili nadležnom odjeljenju.

Naime, oni su danas po treći put uputili urgenciju za održavanje navedenog sastanka, jer kako oni navode na njihov prethodni zahtjev nisu dobili odgovor.

"Hitan sastanak je zatražen zbog, dinamike plaćanja zaostalih obaveza za uslugu prevoza pojedinih grupa stanovništva na području grada od maja do oktobra 2023. godine", navedeno je u urgenciji koja upućena administrativnoj službi gradonačelnika.

Urgencija ja zatražena i zbog Analize i preduzimanje mjera za otklanjanje uočenih nedostataka, nakon što su, kako navode prevoznici, od strane Tima koji je radio na izradi upoznat sa preliminarnim rezultatima "Studije javnog prevoza grada Banjaluka".

"Problem uvođenja linija u neadekvatnim i nezadovoljavajućim uslovima na putu komunikacija i hronični nedostatak radne snage. Preduzimanje mjera za poboljšanje uslova rada, statusa i obezbjeđenja potrebnog broja radnika za obavljanje komunalne funkcije javnog gradskog i prigradskog prevoza na području grada Banjaluka", navedeno je u urgenciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije