Banja Luka

Pse će možda smještati u vojne kontejnere

Pse će možda smještati u vojne kontejnere
Foto: N.N. | Pse će možda smještati u vojne kontejnere

BANJALUKA - Grad nema dovoljno sredstava u budžetu za gradnju novog azila za pse, ali da bi se poboljšali uslovi prebukiranog azila u Ramićima, radi se na obezbjeđenju dodatnih kontejnera, koji će biti iskorišteni za proširenje kapaciteta.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da je u gradu povećan broj pasa lutalica.

"Imamo ograničen i nedovoljan kapacitet azila za pse. Gradska uprava  i resorno odjeljenje trenutno pokušavaju da obezbijede dodatan prostor za smještaj", istakao je Radojičić.

Dodao je da su povodom rješenja tog problema kontaktirali i  međunarodne organizacije.

"Nedavno smo imali sastanak sa predstavnicima međunarodne organizacije 'Dog Trust', koja je vrlo aktivna u BiH. S njima smo jedino uspjeli da dogovorimo da rade edukacije i određene manje projekte", kazao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, u toj međunarodnoj organizaciji kazali su da ne mogu da finansiraju ni izgradnju ni dogradnju azila.

"Ostavljeni smo na sopstvenom budžetu za ovu vrstu poslova. Procijenjena vrijednost izgradnje novog azila je oko 1,5 milion KM, koje mi nemamo u budžetu za tu svrhu", kazao je Radojičić

Kako bi se našlo rješenje za problem napuštenih pasa, grad nastoji da  obezbijedi dodatne kontejnere za proširenje kapaciteta azila za pse.

"Postoji jedna količina zapuštene vojne imovine koja je neraspoređena. Išli smo sa dvije inicijative prema Vladi RS da nam se dodijeli nešto od te neperspektivne vojne imovine kako bi određenim brojem kontejnera bio proširen kapacitet azila za pse", rekao je Radojičić.

Slaven Grbić, direktor Higijeničarske službe, kazao je da je u azilu za pse u Ramićima trenutno smješteno oko 140 pasa, a kapacitet je od 60 do 80 pasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije