Banja Luka

Radojičić: Peticiju poslanika PDP-a ću proslijediti gradonačelniku Bijeljine

Radojičić: Peticiju poslanika PDP-a ću proslijediti gradonačelniku Bijeljine
Foto: N.N. | Radojičić: Peticiju poslanika PDP-a ću proslijediti gradonačelniku Bijeljine

BANJALUKA - Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da je poskupljenje vode od 0,11 KM po metru kubnom opravdano, jer u posljednjih nekoliko godina nije dolazilo do poskupljenja same vode.

"Cijena vode nije dugo mijenjana, a, osim toga, krajem 2016. godine smo sve seoske vodovode, što je nekoliko stotina kilometara vodovodne mreže, dodijelili gradskom vodovodu na upravljanje i održavanje. Ta mreža je u vrlo lošem stanju, sa malim brojem potrošača, jer je područje razuđeno, i malom naplatom", rekao je Radojičić u pauzi zasjedanja Skupštine Grada Banjaluka.

Govoreći o peticiji koju je organizovao narodni poslanik Draško Stanivuković (PDP) prije početaka današnjeg zasjedanja Skupštine Grada, Radojičić je rekao da ona nije urađena u skladu sa propisima.

"Štandovi za potpisavanje peticije postavljeni su na mjestima koja nisu odobrena za tu namjenu", rekao je Radojičić.

Spomenuo je da opozicija skupila 3.000 potpisa, ali da je to pod znakom pitanja.

On kaže da je glavni inicijator peticije PDP, stranka koja je dio vlasti u Bijeljini, gdje je cijena vode skuplja dva puta, a cijena kanalizacije šest puta nego u Banjaluci.

"Ovu peticiju ću proslijediti gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću, da vidimo da li će PDP u Bijeljini tražiti smanjenje cijene vode", rekao je Radojičić.

Rasprava o cijeni vode izazvala je burnu reakciju među odbornicima. Čeka se odluka o usvajanju te tačke dnevnog reda ali, prema svemu sudeći, ona će biti usvojena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije