Banja Luka

Školi u Priječanima udahnut novi život

Školi u Priječanima udahnut novi život
Foto: N.N. | Školi u Priječanima udahnut novi život

BANJALUKA - Područnom odjeljenju Osnovne škole "Jovan Dučić" u naselju Priječani u Banjaluci udahnut je novi život, a kompletna obnova nekada stare dotrajale barake biće završena postavljanjem nove fasade, koje je nedavno počelo.

Prije šest godina ovaj školski objekat trebalo je da bude srušen, jer nije bio bezbjedan za učenike zbog dotrajalih elektroinstalacija i dimnjaka, koji su u svakom momentu mogli da izazovu požar.

Obnova objekta počela je prije tri godine, a đaci i učitelji su u novu školsku godinu ušli sa zamijenjenim krovom i prozorima.

"Postavljeni su podovi, kojih ranije uopšte nije bilo, novi mokri čvorovi, nova stolarija, peći bubnjare zamijenjene su centralnim grijanjem, kupljen je nov namještaj", rekla je Rankica Pušić, direktorica škole.

Dodala je da je nakon zamjene krova u toku postavljanje nove fasade.

"Školski objekat nakon obnove ima tri učionice, produženi boravak, u koji idu 22 učenika prvog i drugog razreda, zbornicu i ložionicu, a ograđen je ogradom", pojasnila je direktorica škole.

Dodala je da bi do kraja sedmice trebalo da bude zamijenjen dio stolarije na objektu škole, čime bi bila završena i kompletna zamjena stolarije.

U ovu školu ide 107 učenika od prvog do petog razreda, od kojih je 17 prvačića.

"Drago mi je što se mogu igrati u obnovljenom dječjem igralištu i uživati u školskoj bašti", kaže Miloš, učenik petog razreda.

Darko Škobić, predsjednik Savjeta roditelja ove škole i član Savjeta  mjesne  zajednice Priječani, rekao je da, iako je u ovom naselju bila planirana gradnja novog školskog objekta, zasad se od toga odustalo i da će se o tome razmišljati tek kada sadašnji postane tijesan.

Novac za obnovu izdvojili su Ministarstvo prosvjete i kulture RS, grad i razni donatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije