Banja Luka

Sport vratio djeci osmijeh na lica

Sport vratio djeci osmijeh na lica
Foto: Vladimir Stojaković | Sport vratio djeci osmijeh na lica

Uzbudljivo dječje zabavnosportsko takmičenje "Igre bez granica", koje je održano juče u prepunoj Sportskoj dvorani "Obilićevo", okupilo je 400 mališana.

Predvođeni kapitenima, mali učesnici su kroz nekoliko sportskih disciplina pokazali timski duh i poslali poruku svojim vršnjacima koliko su važni sport, fizička aktivnost i zdrav stil života. Neke od disciplina u kojima su se djeca nadmetala bile su skakanje u vrećama, zabavni pikado, bacanje obruča, trčanje u balonu i štafetne igre.

Dječak Marko nije skrivao uzbuđenje što je sa svojim drugarima došao da učestvuje na ovom događaju, a kako nam je kazao, ovo mu je jedno od najvećih sportskih takmičenje na kojem je učestvovao.

"Volio bih da ima što više zainteresovanih organizacija i udruženja građana koji su spremni zajedno sa gradom da organizuju ovakve sportske manifestacije da se djeca kroz jedna zabavan  način počnu ponovo družiti u što većem broju  i da se vraćaju sportu i zdravom načinu života", istakao je Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Dodao je da je grad Banjaluka i ove godine pokrenuo "Sport u školi", koji obuhvata oko 16.000 djece u osnovnim školama.

Adriana Basara, iz Udruženja porodica 4+, kaže da je ovo jedna izvanredna prilika da djeca iz Udruženja imaju mogućnost da se druže sa svojim drugarima i da na jedan zdrav i veseo način provedu nedjelju.

"Sjećam se 'Igra bez granica', koje su bile jedno od najvećih evropskih takmičenja koje sam kao dijete s radošću gledala na TVu. Ovoga puta meni je još veća radost da u ovome učestvuju djeca", ističe ona.

Nataša Škrbić, direktorica agencija "Konteent Media", koja je organizovala ovu manifestaciju, kazala je da je ova sportska manifestacija organizovana kako bi se dječja igra i osmijesi vratili u grad.

"Željeli smo djeci pružiti besplatnu zabavu. Cilj nam je da ovo bude promoter zdravlja i fizičke aktivnosti kod djece", rekla je Škrbićeva i istakla da je bilo više prijavljene djece, ali su, nažalost, morali da prekinu primanje prijava, jer nisu imali dovoljno prostora. Dodala je da iduće godine očekuje veće takmičenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije