Banja Luka

Srednjoškolci upaljačem oštetili vrata škole

Srednjoškolci upaljačem oštetili vrata škole
Foto: Velibor Tripić | Srednjoškolci upaljačem oštetili vrata škole

BANJALUKA - Nova ulazna vrata na objektu područne Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" u Česmi oštećena su upaljačem samo dva mjeseca nakon što su zamijenjena.

Tatjana Vilendečić, direktorica škole, kazala je da su srednjoškolci, koji su nekada išli u ovu školu, plamenom iz upaljača napravili manja oštećenja na ulaznim vratima.

"Radi se o manjim oštećenjima koja su nastala prilikom paljenja upaljača. Na sreću nije napravljena nikakva velika šteta, a oštećenje će biti sanirano", dodala je Vilendečićeva.

Kompletna stolarija na ovom objektu je zamijenjena prije dva mjeseca dobijenim sredstvima od 20.000 KM iz budžeta predsjednika RS.

"Ne znam zašto je ovo učinjeno. Radi se o maloljetnim licima, čija  igra može da preraste u nešto   što  nije igra", istakla je Vilendečićeva.

Jedan roditelj rekao je da je ovaj vandalizam sramota.

"Svi smo se trudili da sredimo školski objekat, a neka neodgovorna lica su pokvarila sav trud koji smo uložili. Mislim da bi trebalo uvesti video-nadzor kako bi se ovakve stvari spriječile", kazao je ovaj roditelj.

Miladin Miličević, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Česma, rekao je da ovo nije prvi neugodan slučaj koji se desio u školi i oko nje.

"Zbog toga bi trebalo da vidimo na koji bismo način mogli obezbijediti video-nadzor", dodao je Miličević.

Vilendečićeva je rekla da u narednom periodu planiraju da sagrade još jednu učionicu i da uvedu centralno grijanje u školu, što je za njih prioritet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije