Banja Luka

Stanivuković: SNSD od građana oteo 10 miliona KM

Stanivuković: SNSD od građana oteo 10 miliona KM
Foto: Arhiva | Stanivuković: SNSD od naših građana oteo 10 miliona KM

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković napisao je na društvenim mrežama da je destruktivna politika SNSD-a na vrhuncu.

“Danas su na sjednici Skupštine grada odbili tačku koja se odnosi na prihode od poreza na nepokretnosti, koje na raspolaganju ima sve i jedna lokalna samouprava u Republici Srpskoj, ali ne i Banjaluka!

Na ovaj način od Grada i naših sugrađana oteli su deset miliona KM što može izazvati jedan od najvećih potresa na prihode Grada, jer je taj novac prethodno već planiran u budžetu. Ovo je novac koji je planiran za subvencije za vrtiće, Dom zdravlja, socijalne politike i davanja, povoljniji i besplatan javni prevoz i slično", dodao je on.

On kaže da je zahvalan svim odbornicima kao i SNSD-ovim koalicionim partnerima koji su donijeli razumnu odluku i nisu podržali ovako monstruoznu odluku.

Kako je dodao, on će nastaviti boriti za ovu odluku i prihode grada bez obzira na sve okolnosti i svakodnevne napade od strane SNSD-a.

Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada rekao je da se nada da će se ljudima na Manjači riješeti problem sa vodom.

“Ovo je vrlo ozbiljno pitanje koje smo mi sada podržali, ali naravno da ćemo tražiti odgovornost od svih u vezi ovog projekata”, kazao je Ninković.

On se zahvalio svima koji su podržali jednu tačku koja se našla na dnevnom redu 16. vanredne sjednice, jer su kako kaže sredstva za pomoć za te dvije kategorije veoma potrebne.

Bojan Kresojević gradski menadžer kazao je da su napokon dobili podršku SNSD-a i to "na jedvite jade".

“Dobili su odluku i spremni smo da i timu za implementaciju budu uključeni svi, na nama sada ostaje najavažniji dio da to implementiramo i da na ljeto već imamo ovaj projekat završen”, kazao je Kresojević.

Komentarišući to što skupština nije podržala porez na nepokretnost za tekuću godinu, on je rekao da je Banjaluka jedini grad u Srpskoj koja nema usvojenu odluku i stopu poreza na nepoktenost.

"Opet smo svjedočili jednom velikom kobnom potezu SNSD-a koji svojim glasanjem nije dopustio punjene budžeta grada koje bi ovim porezom bilo veće od 10 miliona”, kazao je Kresojević.

Rade Božić predsjednik Mjesne zajednice Stričići kazao je da je zahvalan svima koji su podržali tačku koja se odnosila na rješavanje problema vodosnadbijevanja na platou Manjače.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije