Banja Luka

Stanivuković: Zbog nerada nema plate za Ninkovića i odbornike

Stanivuković: Zbog nerada nema plate za Ninkovića i odbornike
Foto: Nezavisne novine | Stanivuković: Zbog nerada nema plate za Ninkovića i odbornike

BANJALUKA – Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, rekao je danas da je donio odluku da odbornici Skupštine grada Banjaluke neće dobijati plate, zbog kako je rekao stanja u kojem se nalazi grad.

"Zbog ovog stanja moram donijeti nekoliko odluka. Odbornici neće od danas dobijati plate, potpisao sam nekoliko akata. Predsjednik Skupštine Ljubo Ninković neće imati platu, a ni njegov kabinet neće biti ovdje. On ne radi i neće biti u ovoj zgradi. Taj kabinet će biti vaš, iznijećemo njihovu fotelju, idemo svi zajedno”, rekao je Stanivukovć na skupu građana ispred Skupštine grada, a na čijoj današnjoj sjednici treba da se raspravlja o stanju u "Akvani".

Stanivuković je juče pozvao građane da se danas u 12 časova okupe ispred Gradske uprave, a gradonačelnik je sa skup poručio i da se "od danas pa nadalje moramo okupljati i biti jedni uz druge kako bi nastavili graditi Banjaluku i boriti se za bolji život".

"Ovdje nisam zbog sebe nego zbog svih nas", rekao je on te upitao zašto 90 dana nema sjednice Skupštine grada.

"Tri mjeseca imaju uredno platu. Predsjednik skupštine ima platu kao tri hirurga, a nema sjednice", rekao je on.

Dodaje da su njegovi prethodnici imali 40 sjednica, a oni do sada duplo manje.

"Skupština je važna, budžet Banjaluke je 200 miliona, ali zbog neodržavanja skupštine mi smo u problemu", rekao je on i dodao da je predložio 92 tačke na kolegijumu, ali da su sve bitne skinute.

"Ovo danas okupljanje nije moja želja nego potreba. Želim da oni rade i moramo ih tjerati. Ja sam vaš i ničiji. Nikada vas neću izdati", poručio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije