Banja Luka

Stanivuković o vrtiću "Zvjezdica": Pohlepi ćemo stati u kraj

Stanivuković o vrtiću "Zvjezdica": Pohlepi ćemo stati u kraj
Foto: Velibor Tripić | Stanivuković o vrtiću "Zvjezdica": Pohlepi će stati u kraj

​BANJALUKA - Niko nije iznad Grada i nema pravo da zloupotrebljava pomoć koju Grad daje roditeljima. Pohlepi ćemo stati u kraj, kazao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nakon što je vrtić "Zvjezdica" jutros objavio da bijes roditelja upućen gradonačelniku on pokušava da preusmjeri na privatne predškolske ustanove i time nanese štetu, ne samo ustanovama, nego prvenstveno nedužnoj djeci.

"Grad neće tolerisati uslovljavanja, bahatost i bezobrazluk pojedinaca koji misle da su iznad sistema. Priča oko vrtića 'Zvjezdica' odlazi predaleko i želim da stavim tačku na to", navodi Stanivuković.

Ističe da Grad i dalje poziva roditelje da popune obrazac koji će zatim uputiti rukovodstvu ovog vrtića sa zahtjevom za potvrdu da će cijena od 1. oktobra biti smanjena na 380 umjesto 450 KM. 

"Ukoliko ovaj vrtić odbije ovakav zahtjev, Grad će za to dijete garantovati mjesto u javnom vrtiću. Mi ćemo nastaviti naš put ka povećanju subvencija koji za krajnji cilj ima potpuno izjednačavanje cijene koštanja privatnih i javnih vrtića. Oni koji zloupotrebljavaju ovu mjeru će snositi odgovornost", zaključio je Stanivuković.

Povezana vijest:

Oglasili se iz "Zvjezdice": Gradonačelnik bijes roditelja usmjeren ka njemu prebacuje na vrtiće

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije