Banja Luka

Stanivuković uručio "ključeve grada" mališanima

Stanivuković uručio "ključeve grada" mališanima
Foto: Gradska uprava | Stanivuković uručio "ključeve grada" mališanima
Nemanja Vukojević Nemanja Vukojević

Povodom početka "Nedjelje djeteta" gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je "ključeve grada" Nikoli Jandriću, učeniku trećeg razreda Osnovne škole "Georgi Stojkov Rakovski", koji će u narednih sedam dana simbolično upravljati gradom.

"Družiti se sa djecom, učiniti da oni budu srećniji i poštovati prava koja oni imaju je velika čast i privilegija", poručio je Stanivuković.

On je istakao da će poštujući Konvenciju UN-a o pravima djeteta, u gradu će biti organizovano više manifestacija za djecu koja su budućnost, pod sloganom "Srećan ćeš biti svijete kada usrećiš dijete".

"Gradićemo igrališta, sportske terene i dvorane, obnavljaćemo vrtiće i škole, sufinansiraćemo privatne vrtiće u okviru našeg programa "0 djece na listama čekanja u vrtić", najavio je Stanivuković.

Naglasio je da uz obezbijeđene besplatne udžbenike za osnovce, grad nastavlja i realizaciju drugih programa u okviru demografske politike, pa će tokom ovog mjeseca započeti isplata novčane podrške porodiljama.

Gradonačelnik je juče ugostio i mališane iz vrtića "Mali drugari" koje je upoznao sa poslom kojim se svakodnevno bavi, i naglasio da su dječja prava obaveza grada.

Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje organizovao je u Parku "Petar Kočić" izložbeno-prodajni štand na kojem su mališani prodavali svoje radove.

Nikola Jandrić, kao mali gradonačelnik, naveo je da će na toj simboličnoj funkciji tokom ove sedmice sa drugarima dobro brinuti o gradu, te dodao da mnogo voli da igra fudbal, a da u školi ima puno petica.

Mališani će ključeve vratiti u ponedjeljak, 11. oktobra.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije