Banja Luka

Stanivuković uručio "ključeve grada" mališanima

Stanivuković uručio "ključeve grada" mališanima
Foto: Gradska uprava | Stanivuković uručio "ključeve grada" mališanima

Povodom početka "Nedjelje djeteta" gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je "ključeve grada" Nikoli Jandriću, učeniku trećeg razreda Osnovne škole "Georgi Stojkov Rakovski", koji će u narednih sedam dana simbolično upravljati gradom.

"Družiti se sa djecom, učiniti da oni budu srećniji i poštovati prava koja oni imaju je velika čast i privilegija", poručio je Stanivuković.

On je istakao da će poštujući Konvenciju UN-a o pravima djeteta, u gradu će biti organizovano više manifestacija za djecu koja su budućnost, pod sloganom "Srećan ćeš biti svijete kada usrećiš dijete".

"Gradićemo igrališta, sportske terene i dvorane, obnavljaćemo vrtiće i škole, sufinansiraćemo privatne vrtiće u okviru našeg programa "0 djece na listama čekanja u vrtić", najavio je Stanivuković.

Naglasio je da uz obezbijeđene besplatne udžbenike za osnovce, grad nastavlja i realizaciju drugih programa u okviru demografske politike, pa će tokom ovog mjeseca započeti isplata novčane podrške porodiljama.

Gradonačelnik je juče ugostio i mališane iz vrtića "Mali drugari" koje je upoznao sa poslom kojim se svakodnevno bavi, i naglasio da su dječja prava obaveza grada.

Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje organizovao je u Parku "Petar Kočić" izložbeno-prodajni štand na kojem su mališani prodavali svoje radove.

Nikola Jandrić, kao mali gradonačelnik, naveo je da će na toj simboličnoj funkciji tokom ove sedmice sa drugarima dobro brinuti o gradu, te dodao da mnogo voli da igra fudbal, a da u školi ima puno petica.

Mališani će ključeve vratiti u ponedjeljak, 11. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije