Banja Luka

Tokom raspusta popravke zuba u šest banjalučkih škola

Tokom raspusta popravke zuba u šest banjalučkih škola
Foto: Ilustracija | Tokom raspusta popravke zuba u šest banjalučkih škola
Biljana Popović

BANJALUKA - Stomatološke usluge učenicima osnovnih škola tokom raspusta pružaju stomatološke ordinacije za učenike u OŠ "Ivo Andrić", "Georgi Stojkov Rakovski", "Borisav Stanković", "Zmaj Jova Jovanović", "Branko Radičević" i "Sveti Sava", radnim danom od 7.30 do 14.30, potvrdili su u Domu zdravlja.

Kako su kazali, ambulante rade samo prvu smjenu zbog školskog raspusta.

Dušan Mišljenović, direktor OŠ "Georgi Stojkov Rakovski", kazao je da ambulanata u ovoj školi postoji dugi niz godina i da njene usluge koristi oko 2.000 đaka.

"Pored naših učenika, ambulanta je na usluzi i učenicima iz OŠ 'Miloš Crnjanski' i 'Đura Jakšić'. Prostorije ordinacije su dosta posjećene, a roditelji mogu djecu dovesti ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom, dok se petkom vrši fluorizacija zuba i kontrola", rekao je Mišljenović za "Nezavisne".

Dragan Kovačević, direktor OŠ "Dositej Obradović", kaže da je stomatološka ambulanata u toj školi morala biti zatvorena.

"Prostor u kojem se nekada nalazila ambulanta više nije ispunjavao adekvatne, savremene uslove. Zbog toga je odlučeno da djeca budu preusmjerena u druge školske ambulante, kao što je OŠ 'Zmaj Jova Jovanović'", kazao je Kovačević.

Od 26 osnovnih škola na području grada samo njih šest u svom sastavu ima stomatološku ordinaciju za učenike, zbog čega, ako učenicima iz prigradskih i seoskih osnovnih škola zatreba zubar, do najbliže stomatološke ordinacije moraju da prelaze i dvadesetak kilometara.

Škole u kojima radi zubar

"Ivo Andrić"

"Georgi Stojkov Rakovski"

"Borisav Stanković"

"Zmaj Jova Jovanović"

"Branko Radičević"

"Sveti Sava"

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije