Banja Luka

Tokom raspusta popravke zuba u šest banjalučkih škola

Tokom raspusta popravke zuba u šest banjalučkih škola
Foto: Ilustracija | Tokom raspusta popravke zuba u šest banjalučkih škola

BANJALUKA - Stomatološke usluge učenicima osnovnih škola tokom raspusta pružaju stomatološke ordinacije za učenike u OŠ "Ivo Andrić", "Georgi Stojkov Rakovski", "Borisav Stanković", "Zmaj Jova Jovanović", "Branko Radičević" i "Sveti Sava", radnim danom od 7.30 do 14.30, potvrdili su u Domu zdravlja.

Kako su kazali, ambulante rade samo prvu smjenu zbog školskog raspusta.

Dušan Mišljenović, direktor OŠ "Georgi Stojkov Rakovski", kazao je da ambulanata u ovoj školi postoji dugi niz godina i da njene usluge koristi oko 2.000 đaka.

"Pored naših učenika, ambulanta je na usluzi i učenicima iz OŠ 'Miloš Crnjanski' i 'Đura Jakšić'. Prostorije ordinacije su dosta posjećene, a roditelji mogu djecu dovesti ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom, dok se petkom vrši fluorizacija zuba i kontrola", rekao je Mišljenović za "Nezavisne".

Dragan Kovačević, direktor OŠ "Dositej Obradović", kaže da je stomatološka ambulanata u toj školi morala biti zatvorena.

"Prostor u kojem se nekada nalazila ambulanta više nije ispunjavao adekvatne, savremene uslove. Zbog toga je odlučeno da djeca budu preusmjerena u druge školske ambulante, kao što je OŠ 'Zmaj Jova Jovanović'", kazao je Kovačević.

Od 26 osnovnih škola na području grada samo njih šest u svom sastavu ima stomatološku ordinaciju za učenike, zbog čega, ako učenicima iz prigradskih i seoskih osnovnih škola zatreba zubar, do najbliže stomatološke ordinacije moraju da prelaze i dvadesetak kilometara.

Škole u kojima radi zubar

"Ivo Andrić"

"Georgi Stojkov Rakovski"

"Borisav Stanković"

"Zmaj Jova Jovanović"

"Branko Radičević"

"Sveti Sava"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije