Banja Luka

U naselju Motike dobili znakove, ali čekaju trotoare

U naselju Motike dobili znakove, ali čekaju trotoare
Foto: N.N. | U naselju Motike dobili znakove, ali čekaju trotoare

BANJALUKA - Dodatna saobraćajna signalizacija postavljena je u ulicama kralja Aleksandra I Karađorđevića i Ilindanska u naselju Motike, naveli su iz Gradske uprave.

Brzina kretanja vozila ograničena je na 40 km/h, a na cijeloj dionici postavljeno je oko 50 saobraćajnih znakova, a sve u cilju dodatnog upozoravanja na kretanje pješaka kolovozom i veću pažnju, kazali su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Vedrana Marčetić, predsjednica Savjeta mjesne zajednice Motike, kazala je da postavljanje ove saobraćajne signalizacije nije dovoljno da bi se zaštitila bezbjednost pješaka.

Mještani kažu da su im u Motikama potrebni i trotoari kako bi se pješaci napokon kretali bezbjednije.

Nadležni ističu da Strategijom razvoja lokalnih puteva i ulica, koju je usvojila Skupština grada, put za Motike predstavlja jednu od strateških saobraćajnica na području grada.

"U toku je projektovanje prve faze izgradnje navedene saobraćajnice u dužini od 1.200 metara, a posebna pažnja biće posvećena trotoarima i izgradnji stajališta za vozila javnog prevoza putnika izvan kolovoza. Uporedo s ovim projektom, sprovodi se aktivnost na izgradnji okretnice za autobuse", rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije