Banja Luka

Ugostiteljski objekti na području Banjaluke imaju novo radno vrijeme

Ugostiteljski objekti na području Banjaluke imaju novo radno vrijeme
Foto: Ustupljena fotografija | Ugostiteljski objekti na području Banjaluke imaju novo radno vrijeme

BANJALUKA - Od aprila se primjenjuje ljetno radno vrijeme svih ugostiteljskih i objekata koji na području grada obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost.

Kako navode iz Gradske uprave, za ugostiteljske objekte, bez obzira na vrstu, koji se nalaze u stambeno-poslovnim objektima kolektivnog stanovanja, ljetno radno vrijeme je od sedam do 24 časa svakog dana (radnim i u dane vikenda).

Mogućnost da rade jedan sat duže u ljetnom periodu, data je ugostiteljskim objektima smještenim van stambeno–poslovnih objekata kolektivnog stanovanja, koji mogu da rade restorani, ugostiteljski objekti za ishranu i piće i ugostiteljski objekti za piće,od sedam do 24 časa, radnim danima, od sedam do 01.00 čas, vikendom (petak i subota)

Restorani, ugostiteljski objekti za ishranu i piće i ugostiteljski objekti za piće, kojima je dodijeljen znak kvaliteta „Zlatna kašika“, od sedam do 01 čas, radnim danima, a od sedam  do 02.00 časa, vikendom (petak i subota)

Kada je riječ o noćnim klubovima, radnim danima mogu da rade od 19 do 03.00 časa, a u danima vikenda od  19 do 04.00 časa, dok je radno vrijeme za salone za posebne prilike od sedam do  do 04.00 časa.

"U isto vrijeme, objekti koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost dužni su da se u ljetnom periodu godine pridržavaju propisanog radnog vremena, odnosno da organizuju svoje poslovanje u periodu od sedam  do 23.00 časa,  te da na vidnom mjestu istaknu gore navedeno ljetno radno vrijeme", navode oni, te dodaju da period ljetnjeg radnog vremena traje do 30. septembra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije