Banja Luka

Uskoro novo dječje igralište u banjalučkom naselju

Uskoro novo dječje igralište u banjalučkom naselju
Foto: Ustupljena fotografija | Uskoro novo dječje igralište u banjalučkom naselju

BANJALUKA - Mališani u naselju Paprikovac dobiće novo dječje igralište u stambenom bloku na uglu ulica Vojvođanske i Ranka Šipke.

U tom pravcu grad Banjaluka raspisao je tender za izbor izvođača radova na izgradnji budućeg novog mjesta za igru mališana u ovom dijelu Banjaluke.

Tako će najmlađi sugrađani na Paprikovcu dobiti uređen kutak za igru, sa ljuljaškama, klackalicama, njihalicama, toboganima.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove podsjećaju da je u proteklom periodu Banjaluka dobila više dječjih igrališta, kako u gradskim, tako i u prigradskim i seoskim naseljima. Osim što je u našem gradu izgrađeno i najveće dječje igralište u parku "Mladen Stojanović", koje se prostire na površini od 1.500 kvadratnih metara, na ovoj lokaciji obnovljeno je i postojeće igralište koje je obogaćeno dodatnim sadržajima za igru i zajedno sa novim igralištem čini jednu cjelinu.

Ističu da su nova dječja igrališta izgrađena i u naseljima Kočićev vijenac, Bulevar, Kuljani, Trla, Obilićevo, Drakulić, Centar, Petrićevac, Šargovac, Dragočaj, Starčevica, Racune, Ramići, Mišin Han i Bronzani Majdan.

Ove godine fokus je i na rekonstrukciji postojećih igrališta u onim naseljima gdje su igrališta dotrajala. Tako je u planu rekonstrukcija igrališta u ulicama Carice Milice, Srđe Zlopogleđe, Save Ljuboje, Tarasa Ševčenka, ali i igrališta u Lorkinom naselju, te naseljima Borik i Centar.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije