Banja Luka

Za bolje uslove đaka 1,9 miliona maraka

Za bolje uslove đaka 1,9 miliona maraka
Foto: N.N. | Za bolje uslove đaka 1,9 miliona maraka

Za rekonstrukciju 19 osnovnih i srednjih škola na gradskom i prigradskom području uloženo je 1,9 miliona maraka.

Novac za obnovu škola grad je obezbijedio u saradnji s Republikom i Razvojnim programom UN-a (UNDP), te Vladom Bugarske.

Prema podacima gradskih službi, ovogodišnjim planom obnove obuhvaćeno je 17 osnovnih i dvije srednje škole - Elektrotehnička i Tehnička škola. Najveći dio radova izveden je tokom ljetnog raspusta, dok se rekonstrukcija pojedinih škola, zbog dugog procesa javnih nabavki i dinamike radova, nastavlja ili tek počinje u narednim danima.

Gradonačelnik Igor Radojičić ranije je izjavio da se grad, bez obzira na to što osnovne škole ne spadaju pod nadležnost gradskih službi, odlučio da uđe u ovaj posao, rukovođen time da našim najmlađim sugrađanima obezbijedi dobre uslove za školovanje.

"U mnoge škole se decenijama nije ulagalo i mi nismo imali mnogo izbora, osim da pokrenemo ovu akciju kako bismo školama koje su imale najviše problema pomogli u rekonstrukciji", rekao je Radojičić.

Po podacima nadležnih službi, najveća pojedinačna investicija odnosi se na rekonstrukciju Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" u naselju Boriku, gdje je uloženo nešto više od milion maraka. Na objektu ove škole u potpunosti će biti sproveden projekat energetske efikasnosti, odnosno biće izrađena fasada i zamijenjena kompletna stolarija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije