Banja Luka

Zbog odbornika smijenjena dva komunalna policajca u Banjaluci

Zbog odbornika smijenjena dva komunalna policajca u Banjaluci
Foto: Gradska uprava | Zbog odbornika smijenjena dva komunalna policajca u Banjaluci

Zbog kršenja radnih dužnosti i davanja lažnog izvještaja o kontroli lica u izolaciji, i to Velibora Stanića, odbornika Socijalističke partije u Skupštini grada, dva radnika Komunalne policije su smijenjena sa svoje pozicije, rekao je za "Nezavisne" Siniša Štrbac, ovlašteni potpisnik u Odjeljenju komunalne policije.

Prema njegovim riječima, dva komunalna policajca su imala adresu i broj telefona odbornika Stanića koji je pogrešan, a takav su dobili od Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja.

"U izvještaju HES-a se navodi da odbornik Stanić stanuje u ulici u kojoj uopšte ne bude. Uprkos tome, komunalni policajci su pismeno naveli da su na toj adresi kontrolisali odbornika 14. oktobra, da je on izašao na balkon i mahnuo im, kao i da su ga zvali na broj telefona koji je pogrešan, a na koji se on navodno javio", naveo je Štrbac.

Istakao je da je on u petak veče, 15. oktobra, zajedno s još jednim kolegom iz Komunalne policije, vršio kontrolu svih odbornika, među kojima je bio i Velibor Stanić.

"Ne samo da nije bio na toj adresi, nego ne postoji taj broj uopšte. Tu se nalazi zgrada u kojoj ga ni komšije stanari ne poznaju. Pozivom na broj telefona koji piše u izvještaju da je njegov dobio sam Božanu Šljivar, ovlaštenu potpisnicu u Odjeljenju za finansije. Uredno sam se izvinio i pokušao još nekoliko puta pozvati taj broj i svaki put se javila Šljivareva", naglasio je Štrbac.

Dodao je da je uvidom u matičnu knjigu pronašao adresu pomenutog odbornika, da su ga u subotu, 16. oktobra, pronašli na toj lokaciji, te da je on istakao da nije imao nijednu kontrolu Komunalne policije da vidi da li je on još u izolaciji.

"Mi komunalni policajci imamo  grupu preko koje komuniciramo i tu sam pitao ko je vršio kontrolu pomenutog odbornika. Javila se koleginica koja je smijenjena i koja je rekla da su ga ona i još jedan kolega kontrolisali. To su oni u ponedjeljak, 18. oktobra, i potpisali pismeno, što sam tražio, i prema svim mogućim dokazima vidi se da su sve slagali", zaključio je Štrbac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije