BiH

CIK: Goran Opsenica se izjasnio kao Srbin

CIK: Goran Opsenica se izjasnio kao Srbin
Foto: Ilustracija | CIK: Goran Opsenica se izjasnio kao Srbin

SARAJEVO - Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine demantovala je navode da se kandidat za Predstavnički dom PS BiH Goran Opsenica prethodno izjasnio kao Hrvat, predstavljajući javnosti njegovu izjavu u kojoj se izjašnjava kao Srbin.

"Centralna izborna komisija BiH danas je donijela odluku o četvrtoj izmjeni Odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Opštih izbora 2018. godine. Odluka je uslijedila nakon ponovnih brojanja glasačkih listića obavljenih u Glavnom centru za brojanje. Odluka će do kraja dana javnosti biti dostupna na web stranici CIK BiH, 'www.izbori.ba'. U ime koalicije HDZ BIH, HSS, HKDU BIH, HSP-HNS, HSP DR AS BIH, HDU BIH, HSS SR kandidat iz izborne jedinice 9 za Predstavnički dom Parlamenta FBiH na Opštim izborima 2018. godine bio je Goran Opsenica. Zadnjih dana u medijima je plasirana njegova izjava koja glasi: 'Ja i večeras namjeravam zanoćiti kao Hrvat, a takav ću se, van svake sumnje, ujutro i probuditi. CIK je, bojim se, instruisan da pogriješi. Pravo je pitanje ko stoji iza svega toga'", navodi CIK u saopštenju.

Iz Komisije su podsjetili je odredbama člana 4.19 stav (4) Izbornog zakona BiH propisano da se uz prijedlog liste dostavlja izjašnjenje svakog od kandidata na listi o prihvatanju kandidature i ista mora biti ovjerena na način propisan zakonom ili kod nadležne opštinske izborne komisije. Izjašnjenje o prihvatanju kandidature sadrži i nacionalno izjašnjenje.

"Radi objektivnog informisanja javnosti ističemo da je Centralna izborna komisija BiH kandidaturu Goarana Opsenice ovjerila na osnovu njegove Izjave o prihvatanju kandidature na kojoj je on kao svoje nacionalno izjašnjenje naveo da je Srbin", naveli su u CIK-u i objavili izjavu Opsenice u kojoj se izjašnjava kao Srbin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije