BiH

Dodik: Imamo šta da pokažemo, idemo na pobjedu

Dodik: Imamo šta da pokažemo, idemo na pobjedu
Dodik: Imamo šta da pokažemo, idemo na pobjedu

LAKTAŠI – Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ima šta da pokaže i idemo na pobjedu svih naših lista i kandidata, kazao je danas Milorad Dodik, lider te stranke na Konvenciji u Laktašima.

U prepunoj sportskoj dvorani, obraćajući se prisutnima Dodik je kazao, kako ''želi da podsjeti narod na sve uspjehe koje je SNSD imao i na politike koje ova stranka želi da gradi u budućnosti''.

''Okupljeni smo da izgradimo sigurnu budućnost i to je poruka koju šaljemo. Da bi to uradili moramo pobjediti u ime ovog naroda i u ime ove republike'', poručio je Dodik, koji je ujedno i kandidat za predsjednika RS.

Dodik je takođe kazao da Željka Cvijanović, treba da postane novi srpski čaln Predsjedništva BiH, jer po njegovim riječima jedino ona može to najbolje radi nakon Nebojše Radmanovića, akutelnog člana Predsjedništva ispred srpskog naroda.

Naglasio je i da institucija predsjednika Srpske, treba da ostane u kapacitetu u kojem je trenutno.

Lider SNSD, je naveo da Igor Radojičić, treba da pronese izbornu slavu čitavog SNSD-a, a ne samo u svojoj izbornoj jedinici.

''Vjerujem da SNSD ima pravo da očekuje izbornu pobjedu. O protivnicima nećemno da govorimo, jer oni najbolje govore za sebe'', kazao je Dodik.

''Želimo sigurnu budućnost, idemo na pobjedu za RS'', kazao je prvi čovjek SNSD-a.

Dodik je naglasio da je SNSD opredijeljen da gradi dalje Srpsku do njene samostalnosti i nezavisnosti, mir i saradnju među narodima, ne želeći pri tom da ima bilo kakve aspiracije prema Federaciji BiH.

"Mi želimo da afirmišemo pravo na našu državu i budućnost", naglasio je Dodik.

Lider SNSD-a je rekao da neki stalno pričaju o korupciji na ovim prostorima, kao da nje nema u drugim državama, dok ne pričaju o kriminalu zato što u Republici Srpskoj nema kriminala i organizovanih kriminalnih grupa, koje su uništene.

"SNSD je odlučan da ubuduće brani ono što je stvoreno u Republici Srpskoj, jer je ova stranka najviše uradila za Srpsku. Želim da SNSD ostvari fer i poštenu pobjedu koju niko ne može osporiti", zaključio je Dodik.

Dodik je naglasio I da očekuje veliku pobjedu kandidata te stranke za načelnika opštine Laktaši Miroslava Kodžomana.

Cvijanović: Svaki čovjek iz RS važniji od ambasadora

Međunarodni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata Željka Cvijanović, izjavila je da je svaki čovjek iz Srpske važniji od bilo kojeg ambasadora.

“Od Milorada Dodika sam naučila da mi važniji bude svaki čovjek iz Srpske od bilo kojeg ambasadora“, izjavila je Cvijanovićeva.

Ona je na danas na Konvonciji SNSD-a pred nekoliko hiljada okupljenih u sportskoj dvorani u Laktašima rekla da će na predstojećim izborima za člana Predsjedništva BiH iz srpskog naroda pobijediti Mladena Ivanića.

“Ivanića ću pobijediti upravo zbog lošeg iskustva koje narod ima sa njegovim iskustvom“, naglasila je Cvijanovićeva.

Nebojša Radmanović, predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a i aktuelni član Predsjedništva BiH, kazao je kako je stranka prije devet godina hrabro ušla u vođenje RS, te da su rezultati vidljivi na svakom koraku.

Ipak, kako je rekao sa RS na BiH je prenijeto 50 ovlaštenja i to nezakonito.

„Uspjeli smo da zaustavimo prenos nadležnosti a sada idemo da to vratimo“, kazao je Radmanović.

Ocijenio je kako SNSD to može, ali da to i narod očekuje od ove stranke.

S druge strane, Nikola Špirić, član Glavnog odbora SNSD-a, obraćajući se prisutnima kazao je kako se kurs kojim ide RS ne smije mijenjati slijede veliki izazovi a opoziciju pozvao da bude vijerna Republici Srpskoj.

Igor Radojičić, potpredsjednik SNSD-a i nosilac za Narodnu skupštinu RS u izbornoj jedinici 3, pobjedu SNSD-a na narednim izborima ocijenio je ujedno kao i pobjedu Republike Srpske.

„Zajedničko svim našim kandidatima je da smo zajednica koja radi jednim srcem i jednom dušom“, kazao je on.

Podsjetio je kako je Srpska u poslednjih nekoliko godina nailazila na velike pritiske, ali da je Milorad Dodik, predsjednik RS u teškim iskušenjima znao reći i postaviti granicu.

Kazao je kako je RS prva u regionu koja je usvojila zakon, osnovala fond i podijelila pomoć stanovništvu stradalom u majskim poplavama.

Bećković: Andrićgrad  podignut na svetom pijesku

Matija Bećković, srpski pisac o pjesnik kazao je kako je on na Konvenciju u stvari došao da najavi Emira Kusturicu, proslavljenog srpskog režisera koji je tražeći mjesto za grad pronašao svijetlu tačku u Višegradu i uz pomoć predsjednika RS ga izgradio.

„Tel aviv je podignut na svetoj zemlji  a Andrićgrad na svetom pijesku“, kazao je Bećković koji se pritom zahvalio onima koji su ga izgradili.

S duge strane, Emir Kusturica govoreći o tamnom vilajetu kazao je kako je upravo Milorad Dodik u njega ubacio reflektore i obasjao ga.

„Samo on je u stanju da nam uključi svjetlo i njegova pobjeda bi bila nastavak svih dobri dijela koje je on učinio. U svijetu nema političara koje je svom narodu  napravio veće usluge“, kazao je Kusturica na Konvenciji socijaldemokrata u Laktašima.

Sve oči uprte u Laktaše

Miroslav Kodžoman, kandidat za načelnika opštine Laktaši, kazao je kako su sve oči ovih dana uprte upravo u ovu lokalnu zajednicu.

„Ponosni smo na ono što smo do sada uradili, a oni koji nas poznaju znaju da svoje planove pretvaramo u stvarnost“, kazao je on.

Vezane vijesti:

Dodik: SNSD ide na široku pobjedu!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije