BiH

Kalinić: Parlament nije ulica, moramo čuvati njegovo dostojanstvo

Kalinić: Parlament nije ulica, moramo čuvati njegovo dostojanstvo
Foto: Ilustracija | Kalinić: Parlament nije ulica, moramo čuvati njegovo dostojanstvo

BANJALUKA - Nekadašnji predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Dragan Kalinić izjavio je Srni da je tanka granica između demokratije i anarhije, te da bi to trebalo da znaju svi, a naročito opozicioni klovnovi u Srpskoj.

"U nekoliko mandata i u teškim poslijeratnim vremenima za Republiku Srpsku vodio sam Narodnu skupštinu. Zbog toga mogu reći da je krajnje vrijeme da se dozovemo pameti i da svojim ponašanjem ne dovedemo u pitanje jedan od najvažnijih temelja naše države i time pogazimo sve naše žrtve, a obradujemo naše neprijatelje", ukazao je Kalinić.

On je naglasio da su "veliki šefovi", poput Mirka Šarovića i Branislava Borenovića, pojedine opozicione klanove pustili sa lanca, izašli iz sale i dozvolili im da od najeminentnijeg tijela Srpske naprave cirkusko blato u koje su bezuspješno pokušali uvući i srpskog člana Predsjedništva BiH, i predsjednika Republike i Vladu Srpske".

"Ovo što se sinoć dešavalo u Narodnoj skupštini Republike Srpske bilo je `više od igre` i to nije došlo samo iz glava opozicije. Zato mislim da se, dok još ima vremena, skupštinska pravila moraju čvršće i bez kompromisa primjenjivati. Nije Narodna skupština ni ulica ni pijaca i njeno dostojanstvo svi moraju čuvati", naglasio je Kalinić.

Komentarišući sinoćnje ponašanje pojedinih poslanika SDS-a i PDP-a u toku posebne sjednice Narodne skupštine Srpske, Kalinić je upozorio da srpski narod ne smije dozvoliti da pod noge baci ono o čemu mnogi obespravljeni narodi u svijetu mogu samo da sanjaju - da imaju svoju državu i njene stabilne institucije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije