BiH

Komšić: Izmjestiti trasu autoputa zbog povratničkih naselja u Kozarcu

Komšić: Izmjestiti trasu autoputa zbog povratničkih naselja u Kozarcu
Foto: N.N. | Komšić: Izmjestiti trasu autoputa zbog povratničkih naselja u Kozarcu

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je danas potpredsjednika Republike Srpske Ramiza Salkića i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da učine zajedničke napore kako bi imovina povratnika u Kozarcu kod Prijedora ostala neoštećena, budući da predviđna trasa autoputa Banjaluka - Prijedor prelazi preko povratničke imovine u Kozarcu.

 "Imajući u vidu da se tako postupilo i u slučaju imovine povratnika kod Modriče, smatram da bi se shodno tome moralo identično postupiti kada je riječ i o imovini povratnika u Kozarac", kazao je Komšić u saopštenju iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Pozdravio je odluku da se trasa autoputa Banjaluka - Bijeljina izmjesti u dijelu trase koja prolazi kroz nekoliko povratničkih naselja u Modriči, kako ne bi došlo do rušenja kuća povratnika.

Zbog toga očekuje da se na isti način postupi i u slučaju trase autoputa Banjaluka - Prijedor koja prolazi kroz bošnjačko povratničko naselje jer se predviđenom trasom to povratničko naselje presijeca dva puta i predviđeno je rušenje više privatnih stambenih objekata povratnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije