BiH

PDP odbacio poziv vlasti: 6. oktobra ide na izbore

PDP odbacio poziv vlasti: 6. oktobra ide na izbore
Foto: Srna | PDP odlučio: 6. oktobra ide na izbore

BIJELJINA - Glavni odbor Partije demokratskog progresa (PDP) odlučio je da 6. oktobra učestvuje na lokalnim izborima, rekao je predsjednik Odbora Siniša Golić.

"PDP će imati samostalne liste kandidata u većini opština i gradova i u nekoliko opština u Federaciji BiH (FBiH), kao i kandidate za načelnike i gradonačelnike u Banjaluci, Kotor Varošu, Novom Gradu, Višegradu i Kalinoviku", rekao je Golić novinarima u Bijeljini poslije sjedice Glavnog odbora, prenosi Srna.

Prema njegovim riječima, velika je vjerovatnoća da će PDP imati kanditata i za gradonačelnika Doboja i još nekoliko manjih opština u Srpskoj, a vrlo vjerovatno i u Bosanskom Grahovu u FBiH.

Golić je naveo da je donesena odluka o formiranju Izbornog štaba koji od danas počinje da radi, a verifikovana je i odluka o saradnji sa Partijom ujedinjenih penzionera.

Generalni sekretar PDP-a Nenad Vuković je rekao da je jedinstveno mišljenje Glavnog odbora PDP da se kategorički odbaci poziv vlasti na sastanak partija iz Republike Srpske u ponedjeljak, 20. maja, u Banjaluci, o tome da se odustane od izbora koje je raspisala Centralna izborna komisija BiH.

On je u ime PDP odbacio tvrdnje da opozicija dogovora predaju vlasti bošnjačkim političkim strankama u Srebrenici, Prijedoru i Doboju.

Kada je riječ o Bijeljini, Vuković kaže da očekuju dogovor o ponovnoj podršci sadašnjem gradonačelniku Ljubiši Petroviću i solidan izborni rezultat sa nekoliko odbornika iz PDP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije