BiH

Usvojen budžet, Dodik preglasan

Usvojen budžet, Dodik preglasan
Foto: N.N. | Predsjedništvo BiH usvojilo budžet za finansiranje institucija BiH

SARAJEVO – Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH izjavio je za "Nezavisne" da je budžet usvojen danas na telefonskoj sjednici Predsjedništva, te potvrdio da nije prihvaćen njegov prijedlog da se prvo formira Savjet ministara BiH te da se onda ide sa budžetom.

"Ja sam predložio, moje kolege se nisu složile s tim prijedlogom", kazao je Dodik.

Predsjedništvo BiH je danas na telefonskoj sjednici usvojilo budžet za finansiranje institucija BiH za ovu godinu i međunarodnih obaveza BiH. Taj dokument sada će biti upućen u parlamentarnu proceduru. Međutim, s obzirom da Parlament BiH ne funkcioniše zbog blokade Vijeća ministara BiH, vjerovatno će ovaj dokument samo stajati u Parlamentu.

Ukupni prihodi, primici i finansiranje institucija BiH u 2019. godini iznose 966.000.000 KM , što je za 16.000.000 KM više nego 2018. godine, a servisiranje vanjskog duga Bosne i Hercegovine iznosi 825.760.678 KM i manje je za 178.301.651 KM u odnosu na prethodnu godinu

Inače, Vijeće ministara u tehničkom mandatu usvojio je 23. jula odluku o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period jul-septembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije