BiH

Pratite nas na Google news

Predsjedništvo DNS-a: Odluka o koalicijama na opštinskim odborima

Predsjedništvo DNS-a: Odluka o koalicijama na opštinskim odborima
Foto: N.N. | Predsjedništvo DNS-a:Odluka o koalicijama prepuštena opštinskim odborima
Dejan Šajinović

BANJALUKA - Predsjedništvo DNS-a je na sjednici odlučilo da daje slobodu gradskim i opštinskim organizacijama s kim će koalirati u svojim lokalnim zajednicama, saopšteno je nakon sjednice.

Kako su istakli, odbori će moći podržati kandidate za načelnike i gradonačelnike vodeći se interesima građana. Saznajemo da Nenad Nešić, predsjednik stranke, nije prisustvovao sjednici.

Podsjećanja radi, DNS je ostavio rok opštinskim odborima da se izjasne o odluci o napuštanju koalicije s SNSD-om.

Novinari su prije početka sjednice Predsjedništva uredno pozvani da isprate događaj, uzmu kadrove i sačekaju izjave, ali je naknadno i bez ikakvog objašnjenja javljeno da se otkazuju svi događaji s novinarima, uz napomenu da će samo biti izdato saopštenje.

Tako su novinari ostali uskraćeni za informacije da li je došlo do disonantnih tonova u samom vrhu DNS-a u vezi s mogućim daljim koracima na lokalnom nivou, nakon što je DNS odlučio da napusti vladajuću koaliciju u RS, a dio lokalnih odbora odlučio da ipak nastavi saradnju sa SNSD-om.

Podsjećanja radi Nešić je rekao da je izlazak DNS-a iz koalicije završena priča, ali da je moguće da to pitanje ponovo neko pokrene na sjednici Predsjedništva. 

DNS

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije