BiH

Prevaranti iz Rumunije u BiH: Posuđe kupe za 70, pa prodaju za 1.000 KM

Prevaranti iz Rumunije u BiH: Posuđe kupe za 70, pa prodaju za 1.000 KM
Prevaranti iz Rumunije u BiH: Posuđe kupe za 70, pa prodaju za 1.000 KM

BANJALUKA - Policija traga za prevarantima iz Rumunije, koji građanima BiH prodaju posuđe po cijeni do 1.000 maraka, a koje vrijedi svega 70 KM, potvrđeno je "Nezavisnim" iz MUP-a RS.

"Oni posuđe koje prodaju najčešće prethodno kupe na pijaci 'Arizona', gdje su kupovali komplet posuđa sa setom od 16 komada, marke 'Bachamaer', za 50 KM i noževe u koferu sa setom od 25 komada, za 20 KM. Tu robu su po gradovima i selima na području cijele BiH prodavali po cijeni od nekoliko stotina konvertibilnih maraka, pa čak i 1.000 KM", pojašnjavaju iz MUP-a RS.

Izvor "Nezavisnih" iz policije rekao je da su prevaranti evidentirani najčešće na ulicama, parkinzima, pijacama i drugim  pogodnim mjestima, a varali su uglavnom osobe starosti od 50 i više godina.

"Policija RS identifikovala je više grupa državljana Rumunije na području RS, a posebno na području Banjaluke, koji se bave nedozvoljenom prodajom posuđa", saopšteno je iz MUP-a RS, odakle dodaju da se traga za još Rumuna koji su se bavili sličnim radnjama.

Prema nekim procjenama, u našoj zemlji nalazi se još 15 grupa državljana Rumunije, koji se  bave nedozvoljenom trgovinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije