BiH

Prodana imovina SFRJ u Njujorku i Bernu

Prodana imovina SFRJ u Njujorku i Bernu
Foto: Arhiva | Prodana imovina SFRJ u Njujorku i Bernu

​SARAJEVO - Savjet ministara BiH je donio Odluku o odobravanju zajedničke prodaje objekta stalne misije bivše SFRJ pri UN-u u Njujorku, saopšteno je iz te institucije.

"Zajednički komitet za raspodjelu diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ je prihvatio kupoprodajnu cijenu u iznosu 50 miliona američkih dolara, što je najviša ponuda s obzirom na to da je posljednja ponuđena cijena iznosila 42,5 miliona američkih dolara, a vrijednost nekretnine je ranije procijenjena na 30 miliona američkih dolara", naglasili su, i dodali da je udio BiH 15 odsto, odnosno 7,5 miliona dolara. 

Takođe, donesena je odluka o odobravanju zajedničke prodaje objekta ambasade/rezidencije bivše SFRJ u Bernu, nakon što je BiH upoznata sa  pratećom informacijom i nacrtom kupoprodajnog ugovora.

"Donošenjem ove dvije odluke omogućava se nastavak provođenja Aneksa B Sporazuma o pitanjima sukcesije i rješavanje pitanja raspodjele diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ", naglasili su.

Takođe, utvrđen je Prijedlog sporazuma između BiH i EU o učešću BiH u "Kreativnoj Evropi", programu EU za kulturni i kreativni sektor

"Ulazna karta za učešće u EU programu 'Kreativna Evropa' za BiH ukupno će za sedam godina iznositi 1.838.000 evra, s tim da za 2021. godinu iznosi 219.000 evra", saopšteno je, uz napomenu da će dio biti finansiran putem IPA EU.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije