Društvo

Humanitarni bazar za Olivera 26. decembra u Banjaluci

Humanitarni bazar za Olivera 26. decembra u Banjaluci
Foto: N.N. | Humanitarni bazar za Olivera 26. decembra u Banjaluci

BANJALUKA - Novogodišnji humanitarni bazar za Olivera Pala Gajodija iz Srbije biće održan u subotu 26. decembra od 11 do 15 sati u Parku "Petar Kočić" u Banjaluci.

Posjetioci će imati priliku da kupe razne poslastice, slaniše, ručne radove, zimnicu, novogodišnje paketiće, božićnu pšenicu, igračke, nakit, preparativnu i dekorativnu kozmetiku, a na štandovima će biti i razni poklon setovi koje će građani moći kupiti za simboličan iznos novca.

"Ono što je interesantno jeste da smo pripremili program koji će se dešavati na bazaru, u goste nam dolazi pjevačka grupa KUD 'Čajevac' koja će pripremiti svoju tačku, zatim plesni studio 'Gemma' grupa koja trenira hip hop ples će nam odigrati svoju tačku, sve vrijeme bazara sa nama će biti razni animatori za djecu poput maskota, facepainting-a i naravno Deda Mraz sa kojim je upriličeno i besplatno fotografisanje i izrada fotografije", rekla je Nevena Jorgić iz igraonice "Dambo", koja je organizator događaja.

Na bazaru će pripremati razne tople napitke, pet vrsta kafa, čaj i kuvano vino koje će u ove hladne dane da okrijepe sve posjetioce u banjalučkom parku.

"Jako je važno da napomenem da će sa nama sve vrijeme biti ljekar internista dr Biljana Šarić koja će pružiti svoje usluge očitavanja nalaza, mjerenje krvnog pritiska, aukultaciju i drugo", kazala je Jorgićeva.

Ona je naglasuila da će se poštovati  sve epidemiološke mjere i sva hrana na bazaru će biti posebno upakovana.

"Imamo jako puno donatora i svima se ovom prilikom zahvaljujemo, otprilike nas 10 će biti domaćini bazara, a naša očekivanja su velika posjećenost bazara i vjerujući u humanost Banjalučana posebno u vrijeme praznika nadamo se da ćemo prikupiti što više novca kako bismo pomogli Oliveru da što prije ode po svoj lijek", navela je Jorgićeva.

Pored navedenog, na bazaru će biti i nagradna igra poput tombole, jelka visine tri metra biće ukrašena sa 300 kuglica, a svaka kuglica je dobitna.

Podsjetimo da je za malog Olivera aktivan i "M:tel" broj 1414. Ovaj dječak od prvih mjeseci života vodi tešku bitku protiv smrtonosne spinalne mišićne atrofije tipa 1 (SMA 1) i potreban mu je lijek "zolgensma" koji košta dva miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije