Društvo

Kreće obnova horor učionica u Tehničkoj školi

Kreće obnova horor učionica u Tehničkoj školi
Foto: N.N. | Kreće obnova horor učionica u Tehničkoj školi

BANJALUKA - Učenici i profesori Tehničke škole od polovine oktobra ponovo će moći da koriste školski blok od 11 učionica, koje su već neko vrijeme zbog problema sa prokišnjavanjem bile van funkcije.

Ovih dana počeli su radovi na sanaciji školskog krova, a obimnim radovima biće obuhvaćena i sanacija učionica i kancelarijskog prostora u neuslovnom dijelu škole.

Kristina Mrđa, direktorica škole, kazala je da, prema ugovoru sa izvođačem radova, sanacija bi trebalo da bude završena u prvoj polovini oktobra.

"Poslije sanacije bićemo u mogućnosti da ponovo koristimo školski blok od 11 učionica koje smo u proteklom periodu bili prisiljeni iseliti. Jedno vrijeme koristili smo alternativne prostorije za nastavni proces, a sada će se nastava odvijati u učionicama koje su za to i bile namijenjene", kazala je ona.

Ova najveća škola na prostoru grada prostire se na 8.000 metara kvadratnih, pravljena je sredinom prošlog vijeka i svake godine ispuni upisni plan.

"Ove godine upisali smo 1.500 učenika i 15 odjeljenja u prvi razred", kazala je Mrđa.

U toku ove godine na 19 objekata osnovnih i srednjih škola u gradu predviđeno je da se rade veći ili manji zahvati, a jedan od većih je na Tehničkoj školi.

Igor Radojičić, gradonačelnik, koji je u četvrtak posjetio Tehničku školu, kazao je da je vrijednost ovih radova oko 140. 000 KM.

"Dugoročno gledano, razmišljamo da se Tehnička škola dogradi i proširi kako bismo u ovom objektu riješili i problem smještaja Građevinske škole, koja je trenutno u tuđim prostorijama", rekao je Radojičić.

On je dodao da su sredstva za sanaciju obezbijeđena rebalansom gradskog budžeta.

Lesonit ploče odlaze u prošlost

Gradonačelnik je juče sa Draganom Banjcem, načelnikom Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, pored Tehničke škole obišao i radove na sanaciji krova Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić". Banjac je naglasio da je riječ o zamjeni krova na cijelom školskom bloku.

"Polovina škole je bila prekrivena zadnjih 40 godina lesonit pločama, koje nisu dobre ni za krovove, ali ni za zdravlje onih koji u njoj borave. Vrijednost radova je preko 40.000 KM i sva sredstva su obezbijeđena iz budžeta grada", kazao je Banjac.

Milenko Savičić, direktor škole, rekao je da je zadovoljan kvalitetom i dinamikom izvodenja radova.

"Radovi bi trebalo da budu završeni do početka nove školske godine", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije