Društvo

MUP RS apeluje na organizatore da otkažu sutrašnje javne skupove u Banjaluci

MUP RS apeluje na organizatore da otkažu sutrašnje javne skupove u Banjaluci
Foto: N.N. | MUP RS apeluje na organizatore da otkažu sutrašnje javne skupove u Banjaluci

BANJALUKA - Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske će, povodom sutrašnjeg skupa grupe "Pravda za Davida", koji nije prijavljen policiji u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske, ali i povodom drugih skupova, preduzeti sve mjere i radnje kako bi spriječili svako ugrožavanje i narušavanje bezbjednosti građana.

"U cilju održavanja stanja bezbjednosti MUP preduzima mjere i apeluje na organizatore da otkažu sutrašnje javne skupove u Banjaluci", navedeno je u saopštenju MUP-a RS.

Naime, kako navode, Ministarstvo raspolaže informacijama da se organizuje dolazak određenih grupa lica u Banjaluku s ciljem da izazovu incidente, koji bi podrazumijevali narušavanje javnog reda i mira, međusobne fizičke sukobe i sukobe s policijom.

"S obzirom na navedeno, biće povećano prisustvo policijskih službenika na ulicama, koji će vršiti pojačane kontrole lica i vozila", stoji dalje u saopštenju.

Takođe, dodaju da građani imaju razumijevanja i strpljenja zbog eventualnih zastoja koji bi nastali prilikom pojačanih kontrola, da poštuju naređenja policijskih službenika i da sarađuju sa policijom.

Takođe, u cilju održavanja javnog reda i mira i sprečavanja mogućih incidenata, apelujemo na sve organizatore da otkažu skupove najavljene za sutra.

MUP Republike Srpske još jednom poziva građane da se suzdrže od ponašanja kojima bi se ugrozila bezbjednost građana Republike Srpske i njihova imovina, te da poštuju zakonske propise. Eventualni prestupnici će biti identifikovani i sankcionisani u skladu sa zakonom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije