Društvo

Mještani zgroženi: Migranti im u kući ostavili drob i perje

Mještani zgroženi: Migranti im u kući ostavili drob i perje
Foto: N.N. | Mještani zgroženi: Migranti im u kući ostavili drob i perje

RIBNIK - Mještane sela Zableće, u opštini Ribnik, zgrozile su scene u jednoj od kuća, gdje su, kako kažu, upali migranti, te boravili nekoliko dana, a za sobom su ostavili totalni haos, uključujući i drob i perje živine.

Mještanka, koja nas je zamolila da joj ne navodimo ime, ističe da je u pitanju naselje koje graniči sa Federacijom BiH, te da je na meti migranata bila kuća u kojoj trenutno niko ne boravi.

"Migranti su unutra živjeli nekoliko dana. Jeli su zimnicu, koristili strujne radijatore, a najgore što su komšije zatekle kada su uvidjele da je neko upao u kuću jesu drob i perje živine koju su migranti unijeli živu u kuću. Ostavili su svoju garderobu i napravili totalni haos u kući", navodi ta mještanka u dopisu koji nam je dostavila, dok sa vlasnikom kuće nismo uspjeli stupiti u kontakt.

Njegova komšinica još tvrdi da su migranti iz kuće izlazili u kasnim noćnim satima kako komšije ne bi primijetile ništa čudno. Sudeći po njenim riječima, nezvani gosti su se pobrinuli za svaki detalj kako ne bi bili otkriveni.

"Na prozore su zakačili deke kako svjetlost ne bi ulazila te kako niko ne bi posumnjao u nešto neuobičajeno. Komšije su zatekle zabrinjavajuće stanje", navodi ova mještanka za "Nezavisne", te ističe da je zabrinuta za svoju bezbjednost.

Sa druge strane, iz policije poručuju da stanje bezbjednosti nije pogoršano zbog kretanja migranata na teritoriji koju operativno pokriva Policijska uprava Mrkonjić Grad.

"Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad sprovode zaključke Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije Republike Srpske", kazali su za "Nezavisne" iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Kako nam je potvrđeno, Policijskoj stanici Ribnik nedavno je prijavljeno da je u prethodnom periodu nepoznato lice nasilno ušlo u kuću u privatnom vlasništvu u kojoj trenutno niko ne boravi, u mjestu Zableće, opština Ribnik.

"Pripadnici Policijske stanice Ribnik odmah po zaprimljenoj prijavi izašli su na lice mjesta i tom prilikom nisu uočili tragove provale. O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela", rekli su iz PU Mrkonjić Grad.

Stupar: Problematika jenjava

Bogdan Stupar, predstavnik Savjeta mjesne zajednice Previja, kojoj pripada i Zableće, ističe da nije obaviješten o slučaju zabilježenom u Zableću.

"Nisam imao nikakvih zvaničnih obavještenja mještana u vezi sa migrantima. Inače, problematika u vezi s njima jenjava kako je vrijeme hladnije", napominje Stupar u izjavi za "Nezavisne".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije