Društvo

Nakon drame u Doboju, pohvale za dva junaka u plavoj uniformi

Nakon drame u Doboju, pohvale za dva junaka u plavoj uniformi
Foto: N.N. | Nakon drame u Doboju, pohvale za dva junaka u plavoj uniformi

DOBOJ - Nermin Suljić i Almir Zaimović, iskusni policajci Policijske uprave Doboj koji su prije 12 dana povrijeđeni tokom pucnjave u naselju Miljkovac, biće pohvaljeni za odvažnost koju su pokazali.

Suljić, koji iza sebe ima 15 godina službe, zadobio je teške tjelesne povrede i trenutno je na bolovanju, a 9. marta je pokušao da zaustavi Mustafu Hasanbašića iz Tešnja, koji je na policiju ispalio nekoliko hitaca.

"Način njegove reakcije u savladavanju tog lica, koje je izvršilo napad na policiju i koje je kasnije izvršilo fizički napad, isto tako davanje informacija koje su nam kasnije pomogle da lišimo slobode drugog učinioca Benjamina Ćustovića su za svaku pohvalu i mi ćemo svakako znati da cijenimo njegov rad i da na odgovarajući način iskažemo zahvalnost", izjavio je Dmitar Vračar, načelnik PU Doboj.

Suljić je službenim pištoljem uzvratio na paljbu i krenuo za Hasanbašićem, koji se dao u bijeg, a u namjeri da napusti Doboj oteo je taksi te uz prijetnju oružjem pokušao da natjera taksistu da probije policijsku blokadu.

Policijski punkt bio je postavljen na mostu na rijeci Bosni, u blizini ovdašnje željezničke stanice.

"Kada je ovaj odbio, oduzeo mu je taksi vozilo, koje je upotrijebio kao sredstvo napada na policijske službenike. Prilikom tog napada isto tako je došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane policijskih službenika koji su bili na kontrolnom punktu, jer su bili ispunjeni zakonski osnovi", naveo je Vračar.

Hasanbašić je uspio da pobjegne kroz policijski punkt i zaputio se u pravcu Maglaja, gdje su ga dan kasnije promrzlog i iscrpljenog uhapsili pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Nermin Suljić i njegov kolega Almir Zaimović sa šesnaestogodišnjim radnim iskustvom nakon pucnjave su savladali Benjamina Ćostovića iz Tešnja, koji je šakom u glavu udario Suljića i nanio mu teške povrede.

Ćostović se s Hasanbašićem drogirao na poligonu u Miljkovcu, gdje ih je zatekla patrola policije.

Za Hasanbašićem, koji se kao i Ćostović nalazi u pritvoru banjalučkog KPZ-a, bila je raspisana potjernica jer je pobjegao s izdržavanja višegodišnje zatvorske kazne za ubistvo, koje je počinio 1997. u Švajcarskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije