Društvo

Novi broj "Argumenata" - časopis koji odslikava današnju sliku svijeta

Novi broj "Argumenata" - časopis koji odslikava današnju sliku svijeta
Foto: Dražan Pozderović | Novi broj "Argumenata" - časopis koji odslikava današnju sliku svijeta

BANJALUKA - Novi broj časopisa za društvena i politička pitanja "Argumenti" promovisan je danas u Banjaluci, a glavni urednik časopisa Milan Ljepojević je istakao zadovoljstvo povodom izlaska 41. broja i izrazio zahvalnost redakciji na upornosti jer je njihovom zaslugom nastao i ovaj broj "Argumenata".

"Sa velikim zadovoljstvom mogu reći da časopis 'Argumenti' ispraća 2020. kao svoju najuspješniju godinu. Sve ono što smo planirali to smo i ostvarili. Želim da naglasim da smo u ovoj godini otvorili svoj sajt argumenti.info, uveli smo anonimnu recenziju i praksu objavljivanja radova na jednom od svjetskih jezika u zavisnosti iz koje zemlje autor dolazi", istakao je Ljepojević.

Urednik je podsjetio javnost da sva tri broja "Argumenata" iz ove godine imaju autore iz drugih zemalja.

"U sva tri broja - aprilskom, avgustovskom i evo sad decembarskom imamo autore iz Rusije, a očekivali smo da ćemo imati i autore iz Kine, ali ubijeđen sam da ćemo u narednoj godini imati autore i s anglosaksonskog i njemačkog govornog područja", poručio je Ljepojević.

On je pročitao dio teksta autora Branka Krge koji analizira Dejtonski mirovni sporazum i Rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN-a 1244, gdje argumentima dokazuje da je Dejtonskim sporazumom definisana i učvršćena pozicija Republike Srpske, a Rezolucijom 1244 teritorijalni integritet i suverenitet države Srbije.

Takođe je izrazio posebno zadovoljstvo što je upravo general i profesor Krga pisao za "Argumente", ali i uvaženi gospodin Krsto Grujić, akademik Andrej Fursov, profesor Branimir Kuljanin i profesor Stevo Pašalić.

Autor Krsto Grujić je u ovom broju "Argumenata" predstavio rad pod nazivom "Velika pobjeda SNSD-a".

"U teškim uslovima kada je vladala epidemija i kada je SNSD trebalo da poentira tako što će staviti krunu na prethodne godine projekata i uspješne afirmacije političkog i socijalnog aspekta, mi smo odlučili da prekinemo sve odnose sa biračima na terenu poštujući preporuke kriznih štabova. I u ovim uslovima je SNSD zabilježio pobjedu u odnosu na druge konkurente u 43 lokalne zajednice i osvojio 43 načelnička i gradonačelnička mjesta", zaključio je Grujić.

Profesor Branimir Kuljanin, koji je u ovom broju "Argumenata" objavio rad pod nazivom "Naučnotehnološki razvoj i savremeni imperijalizam" ističe da novi "Argumenti" najbolje oslikavaju današnju sliku svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije