Društvo

Novi portal SLOBODNO.org: Borba za kritičko novinarstvo i slobodu govora

Novi portal SLOBODNO.org: Borba za kritičko novinarstvo i slobodu govora
Foto: N.N. | Novi portal SLOBODNO.org: Borba za kritičko novinarstvo i slobodu govora

BANJALUKA – Novi portal Slobodno.org pokrenut je kako bi novinari i građanski aktivisti mogli informisati javnost o borbi za istinu, kritičko novinarstvo, slobodu govora i mišljenja, kao i poštovanje Ustavom zagarantovanih prava, a koja su nedvosmisleno ugroženo izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika RS koje podrazumijevaju da kleveta i uvreda ubuduće budu krivična djela.

“Pozivamo kolege iz medija, aktiviste i sve građane da posjete portal i zaprate na društvenim mrežama, te da doprinesu u kreiranju njegovog sadržaja”, poručili su iz ovog medija, uz naglasak da će se Slobodno.org svakodnevno obogaćivati novim sadržajima, prenošenjem tema i priloga iz domaćih i inostranih medija (uz linkovanje i potpisivanje kolega autora), ali i kreiranjem vlastitog sadržaja koji će biti svima dostupan za prenošenje.

“Pozivamo vas da se pridružite našoj borbi za slobodno novinarstvo i da na svojim portalima, televizijama i u novinama postavite banere i emitujete video klipove koje smo pripremili. Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook na stranici Slobodno.org, na Instagramu na profilu @govori.slobodno, a možete nam pisati na [email protected]”, navode iz Slobodno.org.

Na novom portalu naći će se i svi tekstovi o kriminalizaciji klevete i uvrede koji su u proteklih šest mjeseci pisale i pišu “Nezavisne novine”.

Još jednom napominjeno da je uvođenje klevete i uvrede kao krivičnih djela put bez povratka, i da se na taj način guši istina i slobodna riječ, koja se ne tiče samo novinara, već svih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije